SUPERKOMBAT. Andrei şi Bogdan Stoica pot deveni primii fraţi care deţin titluri mondiale la kickbox

Andrei şi Bogdan Stoica pot intra în istorie ca fiind primii fraţi care deţin titluri mondiale în kickbox-ul profesionist, dacă se vor impune în confruntările programate pe 21 decembrie, la Galaţi, în marea finala a circuitului Superkombat.

04 dec. 2013, 14:08
SUPERKOMBAT. Andrei şi Bogdan Stoica pot deveni primii fraţi care deţin titluri mondiale la kickbox

Dacă vor reuşi să câştige confruntările programate pe 21 decembrie, la Galaţi, Andrei şi Bogdan Stoica vor imita performanţa stabilită de fraţii Vitali şi Vladimir Kliciko în boxul profesionist la categoria grea, se arată într-un comunicat al organizatorilor galei de Superkombat.

În finala de la Galaţi, Bogdan îşi apără centura mondială la categoria cruiser (92 kg), cucerită în mai 2012, în faţa bielorusului Igor Bugaenko.

Andrei va încerca să cucerească titlul mondial vacant la super cruiser (95 kg) în faţa cehului Ondrej Hutnik. Andrei Stoica a devenit challenger după ce l-a învins pe lituanianul Arnold Oborotov anul trecut, iar Hutnik şi-a obţinut locul în finală după victoria în faţa algerianului Massinissa Hamaili în noiembrie.

Vezi şi Cătălin Moroşanu, lovitură devastatoare: KO în 15 secunde. VIDEO

Ar putea fi o premiera mondială. Fraţii Stoica nu reprezintă prima pereche de fraţi care a încercat să deţină titluri mondiale la profesionişti. Ca exemple celebre, au mai fost înainte fraţii Rony şi Ray Sefo, Giorgio şi Armen Petrosyan sau Dzevad şi Dzenan Poturak, însă doar unul dintre ei a reuşit. Pe 21 decembrie, la Galaţi, putem asista la un moment istoric pentru ţara noastră, însă fraţii Stoica vor avea doi oponenţi extrem de puternici, aşa că e greu de dat un verdict„, a declarat Eduard Irimia, preşedintele circuitului Superkombat.

L-am urmărit pe Bugaenko, chiar la ultimul său meci. E un sportiv experimentat care foloseşte foarte mult tehnica de braţe. Nu mă tem absolut deloc, am deja aproape trei luni de antrenament şi sunt mai pregătit ca niciodată„, a spus Bogdan, care are în palmares 30 de victorii şi doar două eşecuri la profesionişti.

Cotat cu a doua şansă, în faţa unui oponentul neînvins din 2008 şi care a adunat nu mai puţin de 76 de victorii la profesionişti şi doar 9 eşecuri, Andrei este optimist că poate deveni noul campion mondial: „Ştiu deja stilul său de luptă. Fiind specialist în muay-thai, fragmentează mult meciul atunci când vine vorba de reguli K-1 şi loveşte mult la corp. Am pregătit deja o tactică specială pentru a-i anihila atuurile„.

Marea finală a circuitului Superkombat va fi transmisă în direct în aproximativ 100 de ţări de pe toate continentele. La noi, gala va fi în direct la Sport.ro şi Pro tv, în timp ce la nivel internaţional, fanii o vor putea urmări în direct la Eurosport, Fight Now TV, Epicentre, dar şi la alte televiziuni naţionale. Pe lângă fraţii Stoica, alţi patru români vor disputa super-fight-uri pe 21 decembrie: Cătălin Moroşanu, Benjamin Adegbuyi, Alexandru Lungu şi Raul Cătinaş.