Superman există! Povestea românului care a traversat Canalul Mânecii VIDEO

Andrei Roşu, fost membru al formaţiei Gaz pe Foc, este singurul om din lume care a reusit performanţa să facă şapte maratoane şi şapte ultramaratoane pe şapte continente. Recent, el a devenit primul român care a traversat înot Canalul Mânecii.

01 iul. 2015, 12:57
Superman există! Povestea românului care a traversat Canalul Mânecii VIDEO

Andrei Roşu, fostul membru al trupei Gaz pe Foc, a devenit primul român care a traversat înot Canalul Mânecii. Reuşita sa pare imposibilă pentru oamenii obişnuiţi, 20 de ore şi 44 de minute de înot continuu, la o temperatură a apei de 13 grade Celsius.

Cel mai greu a fost să mă acomodez cu valurile, erau mari, mi-a fost şi frig, visam la o baie caldă, timp de 6 luni, pentru a mă pregătim, am făcut duşuri reci„, a povestit Andrei.

Proba de traversare a Canalului Mânecii nu a fost insă deloc uşoară. Andrei le-a mărturisit prietenilor de pe Facebook că i s-a făcut rău de mai multe şi că a avut probleme cu braţul stâng după 40 de kilomtri. A trecut însă peste orice şi a terminat proba.

Traversarea Canalului Mânecii a făcut parte din cele trei probe ale ultratriatlonului Arch 2 Arc. Mai întîi, Andrei a alergat 140 de kilometri de alergare între Londra şi Dover, apoi a tranversat înot Canalul Mânecii, după care a pedalat 300 de kilometri până la Paris. Uimitor este şi faptul că fostul membru al trupei Gaz pe Foc s-a apucat de înot abia în urmă cu patru ani. Când nu se antrenează pentru ultra maratoane, Andrei Roşu lucrează în domeniul financiar.