Supermarket din Londra, mesaj scandalos pentru români

Tesco, un cunoscut supermarket din Londra, a afişat un mesaj scandalos la adresa românilor, în limba română. Cei care au văzut afişul din magazin au reacţionat dur, o româncă chiar a trimis o scrisoare de protest conducerii magazinului.

23 nov. 2020, 15:24
Supermarket din Londra, mesaj scandalos pentru români
Supermarket din Londra, mesaj scandalos pentru români

Supermarket din Londra, mesaj scandalos pentru români. „Avertisment pentru hoţii din magazine. Hoţii din magazine prinşi vor fi urmăriţi penal. Ofiţeri de poliţie îmbrăcaţi în civil acţionează în această zonă”, este afişul care i-a revoltat pe românii cinstiţi din Londra.

Citeşte şi: Şoferul camionului de la Londra, cu migranţii vietnamezi morţi, a anunţat poliţia după 23 de minute, de când a descoperit cadavrele

Supermarket din Londra, mesaj scandalos pentru români

Printre cei revoltaţi se numără şi Iolanda Costide, un arhitect român cunoscut în Londra, care până în 1995 a condus Asociaţia Culturală a Românilor din Anglia. Femeia a postat un mesaj dur pe reţelele de socializare.

Nu este demn ca un lanţ care se prezintă ca progresist, în serviciul oamenilor, cum ar fi Tesco, să permită profilarea etnică în magazinele sale. Imaginea prezintă un avertisment, în limba română, împotriva hoţului.

Trebuie să credem că toţi românii sunt hoţi, sau poate doar aceia care nu stăpânesc limba bardului şi au nevoie ca acest mesaj scandalos să fie explicat în limba română? Vă rog cu amabilitate să îndepărtaţi astfel de afişe din magazinele dvs., în caz contrar, vom atrage atenţia Comisiei pentru egalitate şi drepturile omului asupra practicilor dvs”, este mesajul româncei.

Tesco practicing discrimination on ethnic grounds – a poster in their shops warning thieves, in Romanian, that they will…

Publicată de Iolanda M. B. Costide pe Sâmbătă, 21 noiembrie 2020

Un cuplu de români şi-a folosit băieţelul pentru a fura un ceas de lux din Londra

Ilie Para și Marta Para-Bloj, un cuplu de români, a şocat Marea Britanie, după ce au pus la cale un furt de proporţii în care şi-au folosit copilul de doar şase ani. Tinerii, ambii în vârstă de 33 de ani, şi-au implicat fiul pentru a sustrage un ceas de aur de 67.000 de lire sterline din magazinul Harrods, pe care l-au schimbat cu o replică ascunsă în gluga băiatului, scrie publicaţia britanică Daily Mail.

Citeşte şi: Constantin Brâncuşi este celebrat de Institutul Cultural Român din Londra

Anchetatorii britanici susţin că furtul a fost unul bine pus la cale. Cei doi români au vizitat magazinul de lux Harrods, din centrul Londrei, cu cinci zile înainte, atunci când au făcut fotografii cu ceasul Audemars Piguet Royal Offshore Oak din aur roz de 18 carate.

S-au plimbat prin mai multe magazine cu ceasuri şi, în cele din urmă, s-au oprit la vitrina Audemars Piguet. Un vânzător le-a adus un ceas din vitrină pentru a-l proba. Ilie Para a încercat mai multe modele şi a decis să fotografieze unul dintre ceasuri, din toate unghiurile”, au precizat procurorii britanici.