Supermarketul din România care retrage două sortimente de înghețată contaminate. Clienții sunt rugați să returneze produsul sau să îl distrugă

Un supermarket din România va retrage de la vânzare două sortimente de înghețată cu arome de Tiramisu si Vanilie, care reprezintă un pericol pentru sănătatea oamenilor.

13 iul. 2021, 12:55
Supermarketul din România care retrage două sortimente de înghețată contaminate. Clienții sunt rugați să returneze produsul sau să îl distrugă

Supermarketul Penny a decis retragerea de la vânzare a două sortimente de înghețată din gama „UNIQUE”- Înghetata cu arome de Tiramisu si Vanilie și „HAPPY” Inghetata cu aroma si sirop de pepene galben, produse de Cicom SRL, cu cantități de 1000g/2000ml și 500g/1000ml, Lot lot UT 200421, Exp: 30.05.2022 lot HPG 130521; Exp:30.06.2022.

Reprezentanții supermaketului roagă clienții, care deja au achiziționat acest tip de înghețată, să le aducă în magazin pentru a le fi returnată contravaloarea produselor sau  să le distrugă. Pentru a-și primi banii înapoi, clienții nu au nevoie să prezinte bonul fiscal.

Producătorul a inițiat retragerea de la comercializare a produselor menționate, ca măsură de prevenție, existand suspiciunea ca acestea sunt neconforme.
Rețeaua de magazine recomandă clienților care au achiziționat produsele mentionate mai sus sa nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, relatează Antena3. 

Supermarketul are roșii mai bune. Surpriză uriaşă.

Ne încântă ochiul pentru că sunt mari şi frumoase. Vânzătorii ne spun chiar că sunt dulci şi zemoase ca roşiile de odinioară din grădina bunicii. Când ajungem acasă însă constatăm fie că sunt tari, fie că nu au gust, fie că au un interior cel puţin dubios.

Din păcate, cumpărătorii sunt din ce în ce mai interesați de aspectul produselor. Rezultatul? Cultivatorii și comercianții fac tot posibilul să-i mulțumească pe cumpărători. Vrei produse frumoase? Le „fabrică”, tehnologia a ajuns şi la ţară, dar nu mai sunt sănătoase. Cercetătorii în legumicultură avertizează că folosirea în exces a erbicidelor sau a substanţelor de coacere forţată poate cauza cancer. Romaniatv.net vă spune cum să nu vă lăsaţi păcăliţi de aspect.

În aceste condiţii, o roşie, de exemplu, se transformă în otravă. Sfatul specialiştilor este să ne ferim să cumpărăm de pe piaţă tomate cu ţugui, deoarece acestea ar putea fi crescute artificial cu pesticide. De asemenea, legumele care pot avea aspect de gogoşar, iar atunci când se taie se observă că pericardul este desprins de partea interioară nu sunt sănătoase.
Roşii din piaţă vs roşii din supermarket. „Ziarul de Iaşi” a consultat specialişti în legumicultură pentru a combate un mit urban: roşiile din piaţă sunt cele mai bune, că-s culese cu mâna lor de fermieri din grădină, fără multe chimicale, în timp ce roşiile din supermarket sunt tratate – deci toxice – ca să reziste cât mai mult pe rafturi. Concluzia specialiştilor este că lucrurile ar putea sta chiar pe dos decât ne-am aştepta.

Deşi roşiile din pieţe pot fi mai proaspete şi par a fi mai sănătoase, mai ales dacă ascultăm promovarea vânzătorilor, cele din supermarket trec prin zeci de filtre de calitate şi există şanse mult mai mici să fi fost tratate cu diferite substanţe care să le grăbească creşterea sau coacerea.