Supermarketurile au început să vândă kituri pentru blackout. Cât costă şi ce conţine

Din ce în ce mai mulți oameni se pregătesc pentru eventualitatea unei prăbușiri bruște a aprovizionării cu energie, după ce experții au indicat că nu poate fi exclusă posibilitatea unui blackout de mare amploare, nici măcar în Europa.

01 feb. 2023, 08:34
Supermarketurile au început să vândă kituri pentru blackout. Cât costă şi ce conţine

Reţeaua de supermarketuri Interspar, din Austria, a început să comercializeze kituri (n.r. truse) speciale pentru a depăşi un astfel de moment, care conţin de la modalităţi de comunicare în cazul unui blackout, până la surse de lumină şi chiar de căldură.

Un astfel de kit costă 119 euro, dacă este cumpărat din magazin, dar poate fi comandat şi online, pentru doar 99 de euro.

“O pană de curent este puțin probabilă. Dar oamenii vor să își facă provizii pentru aceasta”, a declarat o purtătoare de cuvânt a lanţului de magazine pentru Heute.

Cutia de la producătorul NABO conține, prin urmare, cele mai importante instrumente. Scopul e pentru a nu fi lăsat în întuneric în caz de urgență.

Citeşte şi: Bonus climatic de 500 de euro, banii intră în conturi sau sub formă de vouchere Sodexo până la finalul lunii februarie

Pentru 119 euro, acesta oferă, printre altele, un radio de urgență cu încărcare solară și cu manivelă, precum și două walkie-talkie, astfel încât cumpărătorii să poată rămâne în contact chiar și în cazul unei pene de curent.

Radioul și o lanternă de camping, de asemenea cu manivelă, pot fi folosite pentru a încărca alte dispozitive electrice, cum ar fi telefoanele mobile. Echipamentul standard include, de asemenea, o lanternă alimentată cu baterii. Și un aragaz de camping pentru pastă de combustibil sau alcool metilic. Un rezervor de apă pliabil oferă spațiu pentru 10 litri de apă potabilă.

Citeşte şi: Tragedie în Pakistan: 49 de copii s-au înecat după ce barca lor supraîncărcată s-a răsturnat într-un lac