Superstiţii în aer? Zborul 666 al Finnair a fost plin cu pasageri VINERI, pe 13 septembrie

Pentru călătorii superstiţioşi, îmbarcarea într-o zi de vineri 13 la bordul unei curse cu indicele 666 şi cu destinaţia HEL(sinki) - hell înseamnă iad în limba engleză - ar părea un veritabil coşmar, însă nu şi pentru pasagerii cursei finlandeze Finnair AY666 spre capitala Finlandei, o cursă, de altfel, fără locuri libere.

RomaniaTV.net
13 sept. 2013, 11:52
Superstiţii în aer? Zborul 666 al Finnair a fost plin cu pasageri VINERI, pe 13 septembrie

„Am glumit între noi pe seama acestor coincidenţe”, a comentat veteranul pilot Finnair Juha-Pekka Keidasto, cel ce va conduce aeronava Airbus A320 de la Copenhaga la Helsinki. „Eu nu sunt un om superstiţios. Pentru mine totul este o simplă coincidenţă”, a adăugat el.

Cursa aeriană zilnică AY666 între Copenhaga şi Helsinki s-a desfăşurat de două ori în acest an într-o zi de vineri 13. Alte companii aeriene, aşa cum este Scandinavian Airlines, iau astfel de superstiţii în serios şi nu au un rând de scaune cu numărul 13 la bordul aeronavelor, informează Agerpres.

Acum mai puţin de 100 de ani numărul 13 nu avea astfel de conotaţii sinistre. Semnificaţia lui este chiar nouă în nordul Europei”, explică Ulo Valk, profesor de folclor comparat la Universitatea din Tartu, Estonia.

În plus, meteorologii asigură că pasagerii cursei 666 spre HEL vor avea parte de un zbor calm, fără tulburenţe, deasupra Mării Baltice. „Dacă vor exista totuşi pasageri care se vor simţi neliniştiţi în legătură cu acest zbor de azi, echipajul le stă la dispoziţie pentru a-i linişti”, a ţinut să precizeze căpitanul Keidasto.


loading...