Superstiţii în dragoste. Semne care atrag eşecul în amor!

In timp ce superstitiile raman simple mituri pentru o parte dintre noi, altii credem cu tarie ca ele ne ofera indicii pretioase despre evenimentele care se vor intampla in viata noastra. Indiferent de ce parte a baricadei te afli, traditia romaneasca pune in lumina o serie de supersitii legate de aspectul amoros al vietii noastre, pe care nu ai cum sa nu le gasesti interesante! Iata care sunt cele mai ciudate si mai frecvent intalnite superstitii in dragoste din folclor!

RomaniaTV.net
25 aug. 2018, 05:02
Superstiţii în dragoste. Semne care atrag eşecul în amor!

Superstitii pentru fetele singure – cine va avea parte de un sot sarac!
  • Supersitiile nu le ocolesc nici pe fetele singure, despre care, cred batranii, vor ramane toate viata cu acest statut daca cineva le trece matura peste picioare.

  • De asemenea, fata care isi murdareste coatele in timp ce sta la masa, are toate sansele sa se casatoreasca cu un barbat sarac!

  • Nici femeia care se stropeste pe haine in timp ce spala vasele nu va avea parte de mai mult noroc. Conform superstitiilor din folclor, aceasta este sortita unui sot cu patima alcoolului!

  • Fetele care vor sa stie daca barbatul lor va fi sau nu un om potent financiar, ar trebui sa astepte cu nerabdare luna mai. In prima zi a acestei luni, femeile necasatorite pot merge in gradina pentru a cauta un melc. Daca au norocul de a gasi un melc cu cochilie, viitorul sot le va asigura tot confortul financiar.

  • O superstitie imprumutata din cultura rusilor se contrazice total cu ceea ce stiam noi despre enigmaticii trandafiri! Astfel, conform acestora, daca primesti trandafiri de la un barbat de o alta nationalitate, trebuie sa fugi cat mai repede de acesta, deoarece are intentii ascunse! In schimb, te poti considera norocoasa daca primesti astfel de buchete de flori!

 

Superstitii pentru cupluri

Cuplurile sunt si ele vizate de diverse superstii in dragoste. Iata-le pe cele mai putin cunoscute dintre ele:

  • Daca aprinzi un foc iar flacara este indreptata catre sus, atunci poti fi sigur/a de fidelitatea jumatatii tale!

  • Nu te poti opri din sughit? Gandeste-te la partenerul sau partenera de cuplu! Nici acum nu ti-a trecut? Ar trebui sa te ingrijorezi si sa pui la indoiala sinceritatea sentimentelor pe care pretinde ca ti le poarta!

  • Longevitatea relatiei amoroase se poate castiga daca, in noaptea de Revelion, la ora 00:00 fix, iti saruti iubita sau iubitul sub vasc!

  • Daca va doriti sa ramaneti impreuna cat mai mult timp, tineti in frau gesturile afectuoase atunci cand va aflati pe scari! Aceasta este o supersitie de origjne americana, pe care ar trebui sa o respecte orice cuplu!

  • Esti departe de iubitul tau? Daca te mananca nasul seara, atunci cand te pui in pat, nu ar fi rau sa il suni pentru a vedea daca este in siguranta! Superstitiosii cred ca acesta este un semn ca ar putea fi in pericol.

  • Te-ai impiedicat pe scari? E rost de maritis! Asteapta-te ca partenerul tau sa te ceara de sotie cat de curand!