Suplimente alimentare naturale care îţi dau mai multă energie

Pentru a avea mai multă energie, vitalitate şi poftă de viaţă este bine să consumi anumite suplimente alimentare naturale.

13 iun. 2013, 12:55
Suplimente alimentare naturale care îţi dau mai multă energie

Cu ajutorul anumitor suplimente alimentare naturale te vei pune pe picioare cât ai clipi.

1. Portocala amară. Suplimentele alimentare cu extract din fructele numite popular „portocale amare” conţin o substanţă energizantă numită sinefrină. Această substanţă are un efect tonic puternic asupra creierului, scrie eva.ro.

2. Complexul de vitamine B este cel responsabil cu rezervele de energie ale organismului.

3. Ginsengul asiatic este utilizat de secole întregi la energizarea organismului şi combaterea stării accentuate de oboseală. Potrivit specialiştilor, ginsengul este folosit şi la creşterea randamentului în muncă şi a rezistenţei fizice şi sportive.

4. Guarana. Originară din jungla amazoniană, această plantă produce fructe energizante, cu efecte tonice de două ori mai puternice decât boabele de cafea. Substanţa pe care o conţin, guaranina, îmbunătăţeşte randamentul intelectual şi concentrarea, starea de spirit şi vigoarea organismului în faţa efortului.

5. Polenul de albine. Suplimentele alimentare pe bază de polen de albine aduc mult mai multe beneficii sănătăţii tale, decât îmbogăţirea rezervelor de energie. Polenul de albine conţine 22 de aminoacizi, 21 minerale, 18 enzime şi circa 16 vitamine, precum şi proteine, carbohidraţi şi fibre.

6. Spirulina, o algă unicelulară folosită de azteci cu mii de ani în urmă, este şi astăzi consumată la scară largă peste tot în lume. Aceasta conţine multe proteine, astfel că îţi fortifică nivelul energetic al organismului. Spirulina îţi furnizează minerale şi vitamine, cea mai importantă fiind vitamina B12, cu proprietăţi tonice excelente.

Citeşte şi Soluţii eficiente şi sănătoase care-ţi redau energia după-amiaza