Suporterii CFR Cluj boicotează derby-ul cu „U”. Vezi ce au pus la cale

Preţurile prohibitive stabilite de conducerea CFR Cluj pentru derby-ul cu Universitatea i-au scos din sărite şi pe suporterii "vişiniilor".

RomaniaTV.net
15 nov. 2011, 16:11
Suporterii CFR Cluj boicotează derby-ul cu „U”. Vezi ce au pus la cale

Suporterii CFR Cluj vor boicota derby-ul cu „U” Cluj, în semn de protest faţă de preţurile exprbitante fixate pentru bilete.

Asociaţia Independentă a Suporterilor „CFR 1907 Cluj” de Pretutindei (AISCP) a publicat pe site-ul oficial un comunicat în care anunţă că nu8 va susţine echipa din tribună la derby-ul de sâmbătă.

„A.I.S.C.P., în spiritul fair-play-ului, protestează faţă de decizia conducerii de a stabili preţuri prohibitive la biletele pentru partida CFR 1907 Cluj – U Cluj. (…) A.I.S.C.P., în semn de solidaritate cu persoanele care nu au abonament sau nu îşi pot permite să achiziţioneze un tichet la respectiva partidă, fie ei ceferişti, simpatizanţi sau chiar suporteri ai adversarilor, a hotărât, prin membrii ei, că nu va intra pe stadion şi îşi va susţine echipa favorită din afara stadionului”, se precizează în comunicatul citat, în care li se aminteşte conducătorilor clubului că „fotbalul este un fenomen social, care există în primul rând pentru suporteri”. „Nu ne confiscaţi stadionul!”, se mai spune în comunicatul AISCP.

Revoltă pe forumul suporterilor

Fanii înscrişi în forumul cfrzone.com şi-au exprimat de asemenea nemulţumirea şi dorinţa organizării unei forme de protest faţă de decizia conducerii. Preţurile fixate pentru derby-ul cu „U” sunt considerate „bătaie de joc” de majoritatea fanilor, foarte puţine fiind vocile care susţin că suporterii ar trebui să fie prezenţi în tribune indiferent de preţul biletelor.

Suporterii amintesc că CFR are susţinători în întreg Ardealul, care nu îşi vor putea permite să plătească şi drumul până la Cluj, şi biletul de meci, dar şi că printre spectatorii obişnuiţi se numără şi familii întregi, pentru care cumpărarea biletelor ar fi o cheltuială uriaşă. Iată câteva dintre mesajele postate de suporteri pe cfrzone.com

ChefeRe: „cu certitudine vom merge şi vom încuraja echipa noastră… din afara stadionului! La porţile lui vom canta… (…) la club nu este democraţie, mai ales în relaâia cu fanii. Este o strategie păguboasă care îndepărtează lumea de la stadion. Daca in atatia ani in care CFR-ul a avut succes clubul nu a reusit sa fidelizeze macar 15000 de fani care sa vina la fiecare meci dintr-o regiune ca Ardealul…inseamna ca are o mare problema de management, marketing si PR”.

Szabiy: „e o rusine din partea clubului isi bat joc nu numai de suporterii lui U prin acest lucru…isi bat joc si de suporterii nostrii care nu au abonamente”

Dragos19: „Pacat, decat asa mai bine sa fi venit iar 5000 de uisti si sa fim si noi cat de multi si macar era atmosfera de derby…asa va fi atmosfera de antrenmanet. PACAT. Fotbalul e pentru spectatori”

rom1907: „Noi in loc sa strangem oameni la stadion ii alungam si dupa ne mai miram ca n sunt mai multi decat noi. DEJA IMI ESTE SCARBA DE TOATA MIZERIA ASTA. (…) sa meaga cei trei crai de la rasarit in peluza (Muresan, Arpi si Zanfir)”

misu: „Cine e suporter adevarat vine sambata la stadion si canta din afara stadionului”

Andy_kvsc: „Nu stiu ce faceti voi, dar eu unul refuz sa intru pe stadion din respect pentru cei care nu isi permit sa plateasca aceste sume aberante la bilete. Foarte mare pacat ca s-a ajuns la mizerii de genul asta, mai ales ca la ultimul meci contra celor de la U intrasem deja intr-o stare de normalitate si nu au mai fost incidente”.

Voda Toamna lui 1500: „Ar trebui ca abonatii sa se alature deciziei care se va lua maine. In semn de respect pentru cei care nu-si pot permite sa plateasca prostia tovarasilor. NU MERITA SA LE SUSTINEM CAUZA UNOR OAMENI FARA CARACTER”

Clujan: „la CFR vin la meci mama, tata, copii… de unde naiba bani de 3 bilete intr-o familie? 450 ron? aveti impresia ca banii stau pe garduri?”

simplu_cfrist: „isi bat joc de suporterul de rand care a facut ca echipa asta sa aiba printre cele mai mari medii de spectatori din ultimii ani. E si chestie de bani pentru suporterul care ar vrea sa vada meciul si nu si-l permite, e si chestie de principiu. Principiul numit respect. Respect fata de suporterul de rand care vine din Zalau, Targu Mures, Bistrita sau Baia Mare la meci, respect fata de suporterul de rand care in zile de neuitat de iunie 2004 sau mai 2008 ii scanda numele lui Paszkany, respect fata de mamica care vine la meci de mana cu doi tanci de trei ani imbracati din cap si pana in picioare in visiniu”.

crf_lex: „toti care sunteti cfrisit ar trebui sa aveti abonamente si nu ar fi o problema. (…) .conducerea este adevarat ca isi bate joc si de noi mai ales ca pe arena cluj cand vom merge si ei vor proceda la fel,dar ei stiu ca oricum nu mergem mai multi de 300 la ei. poate este si vina voastra ca nu veniti de frica”.

dany_cfr: „Cine e cfr-ist adevarat ar trebui la ora asta sa aiba abonament,nu conteaza cu cine joaca cfr,eu ma duc la meci si cu mioveni si cu steaua si cu U”