Suporterii lui PSG şi Ajax se pregăteau de o bătaie generală. 100 de huligani au fost arestaţi

LIGA CAMPIONILOR: Un număr de 95 de suporteri ai echipei olandeze de fotbal Ajax Amsterdam au fost arestaţi luni seară la Paris, în ajunul meciului din Liga Campionilor împotriva lui PSG, au anunţat surse poliţieneşti, citate de AFP. 

25 nov. 2014, 10:31
Suporterii lui PSG şi Ajax se pregăteau de o bătaie generală. 100 de huligani au fost arestaţi

LIGA CAMPIONILOR: 54 de suporteri ai lui Ajax, care au încercat să se bată cu fanii lui PSG, se află în custodia poliţiei. O parte a fanilor formaţiei oaspete nu aveau bilete pentru meci, deşi autorităţile franceze au interzis sâmbătă deplasarea spre Paris a suporterilor olandezi fără bilet. Ministerul francez de Interne a explicat că susţinătorii lui Ajax sunt obişnuiţi să comită acte de violenţă la meciurile din deplasare ale echipei lor, mai ales la cele din cupele europene. 

Subliniind „o rivalitate puternică între huliganii francezi şi olandezi”, autorităţile se tem că suporterii celor două echipe încearcă „să concretizeze proiectul lor de confruntate dejucat cu ocazia meciului tur”. 

În Olanda, cu ocazia jocului tur de la mijlocul lui septembrie au fost arestate mai bine de 80 de persoane, majoritatea huligani francezi. 

Pentru meciul de marţi seară, din Grupa F a Ligii Campionilor, în jur de 850 de locuri au fost vândute fanilor echipei din Amsterdam.