Incidente cu suporterii polonezi în Centrul Vechi şi la Arena Naţională. Ce arme s-au găsit asupra scandalagiilor FOTO

Fanii polonezi veniţi să vadă meciul de vineri seară s-au bătut între ei la o terasă în Centrul Vechi. Jandarmii au calmat imediat situaţia şi au urcat câţiva ultraşi în dubă, însă nu înainte ca aceştia să devasteze un bar. Potrivit România TV, scandalagiii aveau la ei arme albe, care le-au fost confiscate de autorităţi.

11 nov. 2016, 14:37

UPDATE: Serviciul de Ambulanţă Bucureşti – Ilfov (SABIF) a avut , vineri seară, la Arena Naţională, o desfăşurare de forţe fără precedent, fiind peste 70 de medici, asistenţi şi voluntari mobilizaţi la ambulanţe, la cele şapte cabinete medicale şi pe stadion. La cabinetul destinat suporterilor polonezi a fost cea mai mare aglomeraţie, a declarat, pentru News.ro, managerul SABIF, dr. Alis Grasu.

UPDATE: Forţele de ordine prezente în număr mare în zona Arenei Naţionale au folosit gazele lacrimogene, vineri, pentru temperarea spiritelor la intrarea pe Arena Naţională unde mai mulţi suporteri polonezi au vrut să evite cordoanele de securitate ale jandarmilor.

Incidentele au avut loc la intrarea din strada Maior Coravu. Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Capitalei, mai mulţi suporteri au vrut să evite cordonul de securitate şi să pătrundă în altă zonă unde se aflau alţi suporteri. Pentru ca spiritele să se calmeze, jandarmii au folosit gazele lacrimogene.

În urma incidentului nu au fost peroane rănite.

UPDATE: Jandarmii bucureșteni au depistat săbii, bare metalice și bâte de lemn în mașinile cu care mai mulți suporteri polonezi se deplasau către București pentru a participa la meciul de fotbal pe care naționala țării lor îl va susține în fața selecționatei României.

La filtrul instituit la ieșirea de pe Autostrada A1, jandarmii bucureșteni au depistat mai multe materiale interzise: arme albe și materiale pirotehnice în mașinile cu care suporterii polonezi se deplasau spre stadion„, potrivit paginii de Facebook a Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

În urma acestui control, aproximativ 60 de suporteri polonezi au fost opriți pentru alte verificări.

În total, circa 4.000 de polonezi şi-au anunţat prezenta la meciul România-Polonia.

UPDATE: Mai mulţi suporterI polonezi s-au încăierat, vineri, într-un bar din Centrul Vechi al Capitalei, zeci de jandarmi intervenind pentru a îi despărţi. Trei suporteri polonezi au fost răniţi, şase persoane fiind duse la Secţia 14 de Poliţie.

„A fost un incident pe strada Franceză din Centrul Vechi. O altercaţie între suporterii polonezi. Până la acest moment, cinci persoane au fost conduse la Secţia 14 Poliţie pentru identificare. A fost o altercaţie fizică, între suporterii polonezi. Jandarmi au intervenit şi au aplanat conflictul”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

În jur de 200 de ultrași din facțiunea dură a galeriei poloneze au ajuns în Centrul Vechi în jurul orei 16.00 și s-au așezat la o terasă, pe strada Franceză, la o bere.

La scurt timp, ultrașii au văzut un alt grup de fani polonezi la terasa de lângă și au intrat peste ei să-i bată. Polițiștii din zonă au chemat trupele speciale, care au intervenit imediat și au scos cinci fani, pe care i-au urcat în dubă și i-au dus la Secția 14. Situația s-a rezolvat în aproximativ 5 minute, dar localul unde a avut loc bătaia a fost devastat, după cum se vede în fotografiile publicate de Gazeta Sporturilor.

Peste 1.000 de jandarmi şi 2.000 d epoliţişti au fost mobilizaţi, vineri seara, pentru meciul România-Polonia, aceştia urmând să acţioneze în zona Arenei Naţionale şi pe traseele pe care se deplasează suporterii pentru a fi evitate incidentele. Joi seara, 30 de suporteri polonezi au încercat să intre în stadion.

„Având în vedere faptul că acest meci este catalogat cu grad de risc ridicat pe linia ordinii publice, peste 2.000 de poliţişti ai Capitalei sunt angrenaţi, alternativ, în menţinerea măsurilor de siguranţă publică şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi infracţională, începând de astăzi, orele 14.00”, a transmis Poliţia Capitalei.

Un incident a apărut joi seara când 30 de suporteri polonezi au încercat să pătrundă în Arena Naţională.

„Aseară la antrenamentul oficial s-au prezentat 30 de suporteri cu un autocar, 30 de suporteri polonezi, încercând să pătrundă în arenă. La solicitarea agenţilor de pază şi a reprezentanţilor noştri au făcut cale întoarsă, nefiind provocări. Au înţeles despre ce e vorba”, a declarat Sebastian Cucoş, directorul Jandarmeriei Bucureşti.