Suporterii Stelei se ridică împotriva juristului CSA şi cer anchetarea lui: E inadmisibil un astfel de comportament

Membrii noii galerii a Stelei, Peluza Roş-Albastră, au decis să-l reclame pe Florin Talpan, juristul CSA, superiorilor săi din Ministerul Apărării Naţionale.

07 feb. 2017, 13:16
Suporterii Stelei se ridică împotriva juristului CSA şi cer anchetarea lui: E inadmisibil un astfel de comportament

Ştim că probabil ne veţi dispreţui, dar Peluza Roş-Albastră este de acord în privinţa unei cereri a juristului CSA. Mai exact, să fie DREPTATE după cum a strigat el pe la televiziuni.

În consecinţă, pentru a-i demonstra juristului că suntem de acord cu cererea lui, Peluza Roş-Albastră a trimis ieri 06.02.2017 o sesizare către MApN„, anunţă suporterii, pe pagina lor de Facebook.

Membrii Peluzei Roş-Albastre cer Ministerului deschiderea unei anchete interne cu privire la comportamentul deplasat al lui Talpan, despre care spun că „înainte de a fi jurist este un cadru militar al acestei Ţări şi, chiar dacă a uitat, îi aducem aminte că a depus un anumit jurământ şi şi-a asumat respectarea anumitor norme de conduită militară”.

În calitatea pe care o deţine are obligaţia de a respecta ordinea ierarhică şi stricteţea pe care o oferă statutul de cadru militar în cadrul Armatei Române. Din păcate, acesta a încălcat în mod repetat Ordinul nr. M64 din 2013 cu privire la aprobarea Regulamentului Disciplinei Militare.

După cum veţi putea observa dintr-o simplă lecturare a Ordinului anterior menţionat la art. 47 lit. h) se prezintă ca abatere disciplinară lipsa de respect manifestată faţă de comandanţi/şefi, superiori, egali sau inferiori în grad.

Aceste ieşiri publice ale domnului Talpan nu fac decât să aducă atingere demnităţii militare şi reduce considerabil respectul pe care noi, în calitate de cetăţeni, îl avem pentru Armată.

Într-o societate structurată pe reguli, norme şi organizare ierarhică este inadmisibil un astfel de comportament stradal şi golănesc.

Având în vedere faptul că acest domn este remunerat din banii publici şi ţinând cont de comportamentul inadecvat al acestuia prin declaraţiile pe care le-a făcut cu privire la superiorii săi vă solicităm să dispuneţi începerea unei anchete interne cu privire la aceste aspecte şi să dispuneţi, în consecinţă, sancţionarea acestuia„, se arată în sesizarea fanilor stelişti.