Suporterii timişoreni au petrecut noaptea sub cerul liber pentru a trage un semnal de alarmă privind oamenii străzii

Publicat: Sâmbătă, 08 Decembrie 2018 11:36 // Actualizat: Sâmbătă, 08 Decembrie 2018 11:36 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de suporteri ai echipei de fotbal ASU Politehnica Timişoara, dar şi simpli timişoreni, printre care alpinistul Horia Colibăşanu, au petrecut o noapte sub cerul liber pentru a sensibiliza autorităţile să se implice mai mult în problemele cu care se confruntă oamenii străzii.

Suporterii timişoreni, cărora li s-a alăturat alpinistul Horia Colibăşanu, şi-au petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă lângă Stadionul Ştiinţa din municipiu. Prin această acţiune ei au dorit să tragă un semnal de alarmă în privinţa problemelor cu care se confruntă oamenii străzii în timpul iernii şi pentru a determina autorităţile să se implice mai mult în găsirea de adăposturi.

„Oamenii aceştia au nevoie de noi. Trebuie doar noi să ne întoarcem către ei să le oferim o şansă pentru că altfel se pierd. Ei sunt într-o stare în care nu îşi pot reveni singuri”, au transmis suporterii.

Participanţii la acţiunea ”O noapte sub cerul liber” au aprins un foc de tabară, au adus ceai cald şi au pregătit un ceaun.

Pe un ecran au fost proiectate imagini din expediţiile lui Horia Colibăşanu şi au ascultat muzică.

Alpinistul, care a cucerit Everestul fără oxigen suplimentar, care a înfruntat geruri cumplite, a susţinut acţiunea suporterilor spunând că pentru a simţi ceea ce îndură cei fără adăpost fiecare ar trebui măcar o dată în viaţă să doarmă sub cerul liber.

„Consider că oamenii fără adăpost necesită o a doua şansă, necesită sprijinul comunităţii şi cred că dacă putem face mai mulţi oameni să îşi dea seama cât de rău este să nu ai adăpost în zilele friguroase, îi putem ajuta şi cred că o bună parte dintre noi nu ne dăm seama cum e să dormi afara cand e frig. Eu mai fac asta din când în când”, a spus Horia Colibăşanu.

La Timişoara funcţionează două adăposturi de noapte pentru oamenii străzii.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
asu politehnica timisoara horia colibasanu oamenii strazii timisoara
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7612
RON
27 May
noapte 15 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H