Supravieţuire ca-n filme: A trăit şase zile în ger, încălzindu-se cu propria urină VIDEO

Supravieţuire la limită pentru un bătrân din Botoşani, care a îndurat şase zile temperaturi de zero grade în propria casă. Omul a rămas imobilizat la podea după ce şi-a fracturat un picior din şold şi nimeni nu i-au auzit strigătele de disperare.

RomaniaTV.net
01 feb. 2012, 06:41

Bătrânul, în vârstă de 72 de ani, locuieşte singur în localitatea Broscăuţi, judeţul Botoşani. Acum şase zile, a alunecat în casă şi şi-a rupt piciorul. S-a chinuit din răsputeri să se ridice însă toate eforturile au fost zadarnice, aşa că nu a putut cere ajutor. Durerile cumplite şi frigul nu l-au doborât însă. A mâncat coji de cartofi şi s-a încălzit bându-şi propria urină. Rudele, care locuiesc în apropiere, şi-au dat seama că nu l-au mai văzut abia după şase zile.

„Eu când m-am dus acolo, el stătea lat aşa, sub masă, o bucată sub masă, o bucată afară, cât s-o fi zvârcolit el să se scoale de acolo şi n-o putut să se scoale”, a spus Gheorghe Martin, cumnatul bărbatului.

„S-a rupt piciorul şi am stat cinci zile sub o masă. Mă ţineam de masă ca să pot ieşi de acolo şi nu am putut ieşi. Urina a fost ceaiul şi cartofii i-am mâncat şi eu. M-am învârtit continuu şi ziua şi noaptea aşa, nu puteam să dorm”, a mărturisit supravieţuitorul, Petru Moşneagu.

Medicii au fost şi ei impresionaţi de puterea bătrânului.

„O izolare socială extremă. Imposibilitate de a se deplasa, de a se hrăni corespunzător, de a se hidrata. Încă avem de lucrat pentru a-l aduce la linia de plutire”, a declarat Daniel Bocancea, medic la Spitalul Judeţean Botoşani.

Bătrânul este internat la secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean Botoşani şi va mai rămâne o vreme sub supravegherea medicilor.