Supravieţuitorii incendiului de la Colectiv, scrisoare deschisă către autorităţi: „Este umilitor să fim nevoiţi să cerşim, anual”

Cincisprezece dintre supraviețuitorii incendiului de la Colectiv au transmis o scrisoare deschisă adresată autorităţilor din România, prim-ministrului Ludovic Orban și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 12:23
Supravieţuitorii incendiului de la Colectiv, scrisoare deschisă către autorităţi: „Este umilitor să fim nevoiţi să cerşim, anual”

Aceştia acuză sistemul medical din România că nu le-a oferit un tratament adecvat în urma tragicului incendiu şi că rămân fără sprijin pentru a urma tratamentele necesare pentru tratarea cicatricilor agravate.

Vă rugăm să urgentați demersul de aprobare a acestei legi. În curând se împlinesc 5 ani de la incendiul din Colectiv. Pentru dumneavoastră, acești cinci ani nu au fost altceva decât un carusel politic. Pentru noi, au constat într-un maraton chirurgical care a avut consecințe asupra sănătății noastre. Avem nevoie de o rezolvare permanentă a problemei sprijinului pentru tratamentele noastre pentru a ne putea întoarce la o viață normală.

Este umilitor să fim nevoiți să cerșim, anual, o prelungire limitată care ne condamnă la stres și la boală. Sperăm că solicitarea noastră de a beneficia de tratament pe viață va găsi, în sfârșit, o rezolvare favorabilă, definitivă și neinterpretabilă.„, se arată în scrisoarea supraviețuitorilor.

Scrisoare deschisă a unui grup de răniți în incendiul din Colectiv, către autoritățile statului român: Parlamentului…

Publicată de Alexandra Furnea pe Luni, 12 octombrie 2020