Supravieţuitorii incendiului din Piatra Neamţ. Ce se întâmplă cu cei şase pacienţi transferaţi la Iaşi

Şase pacienţi cu COVID-19 internaţi în momentul incendiului de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, în secţia de ATI, au supravieţuit. Cu toţii au fost transferaţi la Spitalul mobil de la Leţcani şi sunt în continuare în stare gravă. La spital a ajuns şi unul dintre salvatorii lor, medicul Cătălin Denciu. Din cauza arsurilor grave suferite, medicul a fost transferat la un spital din Bruxelles.

16 nov. 2020, 17:38
Supravieţuitorii incendiului din Piatra Neamţ. Ce se întâmplă cu cei şase pacienţi transferaţi la Iaşi

Supravieţuitorii incendiului din Piatra Neamţ.

Toţi cei şase pacienţi cu COVID-19 care au supravieţuit incendiului de la spitalul din Piatra Neamţ au fost transferaţi la spitalul mobil de la Leţcani. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat că pacienţii sunt în continuare în stare gravă şi că medicii fac eforturi pentru a le salva viaţa.

„Cei şase pacienţi de la Neamţ îşi păstrează din nefericire aceeaşi stare generală gravă. Sperăm că strădaniile noastre nu sunt zadarnice, dar rezultatul final nu depinde doar de noi, ci şi de organismul acestor persoane”, a declarat medicul Carmen Dorobăţ, citat de news.ro.

„Avem disponibile până la 48 de paturi de ATI la spitalul mobil, dar trebuie să avem siguranţa că oxigenul este administrat în bune condiţii. În câteva zile va veni un stocator. Am asigurat din punct de vedere medical toate condiţiile la acest spital, dar trebuie să facem perfectibilă unitatea şi din punct de vedere tehnic”, a mai precizat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ.

Citeşte şi: Incendiu Piatra Neamţ. Românul care a evitat tragedia de la ATI. S-a externat cu 4 ore înaintea tragediei şi a scăpat cu viaţă. Socrul lui a pierit în flăcări

 

Supravieţuitorii incendiului din Piatra Neamţ, mutaţi la spitalul din Leţcani

Zece pacienţi au murit, sâmbătă seara, într-un incendiu care a izbucnit în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Este vorba de pacienți intubați, bolnavi de Covid-19. Alte şapte persoane au fost rănite în acea noaptea.
Între răniţi se află şi medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii în momentul izbucnirii incendiului.

Din cauza arsurilor suferite, medicul Denciu a fost transferat la un spital militar din Bruxelles. Ceilalţi pacienţi răniţi au ajuns la spitatul din Leţcani.

Citeşte şi: Incendiul de la spitalul Piatra Neamţ. Medicii au sunat de patru ori la 112