Supravieţuitorul accidentului din Neamţ a revenit acasă. Momente sfâşietoare în casele celor decedaţi

Ionuţ Vîrlan, în vârstă de 21 de ani, supravieţuitorul tragediei de la Viişoara, a fost externat şi a revenit joi acasă. Momentele revederii cu membrii familiei au fost sfâşietoare. "Tot timpul mă rugam să-i ajute Dumnezeu. Le spuneam mereu: Aveţi grijă la drum!", a declarat mama tănărului supravieţuitor. Familia se pregăteşte acum de înmormântare. În accidentul din Viişoara a pierit fiul lor cel mai mare, dar şi ginerele lor, şoferul dubei. 

RomaniaTV.net
05 apr. 2018, 14:58
Supravieţuitorul accidentului din Neamţ a revenit acasă. Momente sfâşietoare în casele celor decedaţi

Supraviețuitorul cumplitului accident din Neamț, în care şi-au pierdut viaţa nouă persoane, a revenit acasă. Şi-a pierdut fratele, cumnatul, dar și mai mulți prieteni, alături de care lucra. Tânărul a povestit că dormea în momentul când s-a produs accidentul.

„Eu dormeam. Când m-am trezit, eram deja în apă. Am spart parbrizul ca să pot să ies. Stăteam pe locul din dreapta. Ştiam să înot, am iesit pe mal”, a povestit tânărul. 

Familia lui Ionuţ Vîrlan trece prin momente grele. În accident şi-au pierdut viaţa fiul cel mai al familie, Ştefan Vîrlan, în vârstă de 27 de ani, dar şi ginerele, cel care s-a aflat la volanul microbuzului în momentul accidentului.

„Şfefănuţ era un sprijin, eu având 9 copii. Cel mai mare el este, cel care a murit …Stefanel… (…) Tot timpul mă rugam să-i ajute Dumnezeu. Tot îi spuneam „Aveţi grijă cum mergeţ, la drum”, a povestit îndurerată mama supravieţuitorului.

 

Nouă persoane au murit, după ce un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut în râul Bistriţa, în zona localităţii Viişoara din judeţul Neamţ. O singură persoană a fost salvată. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie în acest caz.

Iniţial, două persoane au fost date dispărute, dar ambele au fost găsite fără suflare în apele râului la scurt timp de la accident. 

Potrivit lui Ioan Popescu, șeful ITM Neamț, din primele cercetări, toți munceau la negru. „Toate cele 10 victime lucrau la negru, la plantat de brad și molizi, în două localități de pe teritorul județului Arad. Este tot un accident de muncă, așteptăm toate datele de la Poliție și demarăm cercetarea”.