„Supravieţuitorul” Bears Grylls le-a mâncat bulgarilor o broască protejată de lege. Autorităţile de la Sofia îl caută să-l sancţioneze

Aventurierul Bear Grylls este căutat de autoritățile bulgare după ce au descoperit că în timp ce a filmat un documentar în Munții Rila a omorât și apoi mâncat o broască protejată prin lege.

22 feb. 2019, 10:05
„Supravieţuitorul” Bears Grylls le-a mâncat bulgarilor o broască protejată de lege. Autorităţile de la Sofia îl caută să-l sancţioneze

Bear Grylls a filmat în 2017, într-o are protejat din Bulgaria, un episod al celebrei sale emisiuni, „Running Wild. După ce filmul a fost transmis, autoritățile din Sofia, care i-au acordat permisiunea aventurierului să filmeze în acea zonă, au constatat că acesta a omorât un animal protejat de lege. Grylls și dansatorul Derek Hough, protagoniștii acestui episod, sunt văzuți cum omoară o broască o gătesc și apoi o mănâncă înainte de a înota într-un lac.

Aventurierul britanic Bear Grylls și compania de producție a serialului acestuia, ar urma să fie sancţionați cu o sumă care variază între 250 și 2.500 de euro. Ministerul Mediului din Bulgaria spune că vedeta a cerut permisiunea de a filma în zona naturală protejată şi ştia precis ce are voie şi ce nu are voie să facă.

Este evident din material că în timpul filmărilor s-au produs încălcări ale reglementărilor şi regulilor de conduită în arii protejate: intrarea şi înotul în bazinul hidrografic al lacului Karakashevo, aprinderea unui incendiu şi prinderea şi uciderea unui animal„, afirmă Ministerul Mediului de la Sofia.