Surpriza anului 2022 în tenis. Ce a putut să pățească rusul Daniil Medvedev (VIDEO)

Daniil Medvedev nu-și mai revine. Duminică, rusul a fost învins de numărul 205 ATP, o surpriză de proporții uriașe în tenis. 

12 iun. 2022, 18:24
Surpriza anului 2022 în tenis. Ce a putut să pățească rusul Daniil Medvedev (VIDEO)

Pe 12 iunie, în finala turneului s-Hertongenbosch, din Olanda, Daniil Medvedev, locul 2 mondial, a fost învins cu 4-6, 1-6 de un jucător al gazdelor, Tim van Rijthoven, locul 205 în lume.

Tim van Rijthoven, în vârstă de 25 de ani, a beneficiat de un „wild card” la această competiţie și astfel, a bifat cea mai importantă performanță din carieră.

Sâmbătă, în semifinale la s-Hertogenbosch, olandezul l-a învins pe al doilea favorit al turneului, canadianul Felix Auger-Aliassime, numărul 9 în ierarhia ATP, cu scorul 6-3, 1-6, 7-6 (5). Olandezul a mai trecut de Gaston, Fritz și Ebden în cadrul turneului.

 

Daniil Medvedev devine lider mondial în tenis

 

Jucătorul din Țările de Jos a bifat una dintre cele mai mari surprize din acest an, în circuitul ATP. Până la turneul pe iarbă din iunie, Tim van Rijthoven avea o singură participare în ATP, în 2016, ca „lucky loser”, la turneul de la Winston-Salem (SUA).

În ciuda eșecului de la turneul desfășurat pe iarbă, Daniil Medvedev va urca pe locul 1 ATP, în detrimentul sârbului Novak Djokovic.

În urma înfrângerii suferite de rus, acesta a făcut haz de necaz. Tenisemnul în vârstă de 26 de ani a recunoscut că „a fost distrus” de adversar.