Surpriză de proporţii în procesul pentru palmaresul Stelei. Decizie de ultimă oră luată la Curtea de Apel

La Curtea de Apel a a vut loc, luni, 16 octombrie 2023, un nou termen al procesului pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB, conform unei decizii luate de Înalta Curte de Casație și Justiție.

16 oct. 2023, 14:29
Surpriză de proporţii în procesul pentru palmaresul Stelei. Decizie de ultimă oră luată la Curtea de Apel
Surpriză de proporţii în procesul pentru palmaresul Stelei. Decizie de ultimă oră luată la Curtea de Apel

Surpriză de proporţii în procesul pentru palmaresul Stelei. Deşi toată lumea aştepta un verdict, judecătorii au dictat o nouă amânare, pentru data de 23 octombrie.

CSA Steaua a câștigat, pe 5 iulie 2019, la Tribunalul București, palmaresul echipei de fotbal Steaua de la înființare, 1947, până în 2003. FCSB a atacat decizia, iar pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel București a păstrat parțial prima hotărâre, doar că a scos cinci ani din palmares celor de la CSA, intervalul 1998-2003. În 1998, AFC Steaua s-a desprins de Armată la solicitarea UEFA.
FCSB, rămasă cu palmaresul începând din 2003, când Gigi Becali a preluat echipa de fotbal, a făcut recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), care pe 28 martie 2023 a trimis dosarul înapoi la Curtea de Apel, spre rejudecare, scrie GSP. Primul termen pentru rejudecarea cazului a avut loc pe 19 septembrie, când a fost fixat un nou termen, pentru 2 octombrie. La acea dată nu a avut loc nicio audiere, fiind anunțată din start o nouă amânare, pentru 16 octombrie. Decizia de astăzi a fost identică, judecătorii au stabilit un nou termen, pentru 23 octombrie.

Citeşte şi: Adrian Mititelu a pierdut palmaresul Universităţii Craiova. Instanţa a decis că acesta poate fi folosit exclusiv de echipa lui Mihai Rotaru

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au casat în martie decizia Curții de Apel București din iunie 2021, prin care celor de la CSA Steaua le fusese atribuit palmaresul Stelei istorice de la înființare până în 1998, iar FCSB a rămas cu palmaresul din 2003 încoace. Astfel, Curtea de Apel București rejudecă apelul la decizia inițială a Tribunalului București, din iulie 2019, conform căreia CSA Steaua a câștigat palmaresul de la înființare până în 2003 (21 de titluri și 20 de Cupe, printre altele). Asta înseamnă că până la noul verdict de la CAB, clubul din Liga 2 are palmaresul până în 2003.