Surpriză de proporții în tenis: Sorana Cîrstea a învins-o pe Aryna Sabalenka. Românca s-a calificat în semifinala de la Miami

Sorana Cîrstea a obținut una dintre cele mai importante victorii din carieră, miercuri seara, în fața Arynei Sabalenka, favorita turneului de la Miami, după retragerea Igăi Swaitek. Astfel, sportiva din România s-a calificat în semifinala competiției. 

29 mart. 2023, 22:02
Surpriză de proporții în tenis: Sorana Cîrstea a învins-o pe Aryna Sabalenka. Românca s-a calificat în semifinala de la Miami

Sorana Cîrstea (73 WTA, 32 de ani) a învins-o în sferturile de la Miami pe Aryna Sabalenka (2 WTA, 24 de ani) cu 6-4, 6-4.

În semifinală, Sorana Cîrstea se va duela cu câștigătoarea duelului dintre Alexandrova și Kvitova.

Dacă va ajunge în finală, Cîrstea va juca împotriva câștigătoarei din duelul Rybakina – Pegula (favorita numărul 3 a turneului).

Pentru Sorana Cîrstea este prima oară în carieră când se impune, la același turneu, în fața a două jucătoare de top 5 WTA – Sabalenka și Krejcikova. În plus, românca nu a mai câștigat niciodată până acum un duel cu o jucătoare clasată mai sus de locul 3 mondial.

De asemenea, Sorana are 10 victorii în acest an pe tabloul principal al unor turnee WTA 1000, singura care a câștigat mai mult, respectiv 12 meciuri, fiind Elena Rybakina.

Sportiva de 32 de ani are 3 victorii în fața unor sportive de top 10 anul acesta. Doar în 2013 a reușit mai multe astfel de succese (4), când le-a învins pe Kerber, Wozniacki, Kvitova și Li Na.