SURPRIZĂ de proporţii: Lucian Iliescu pierde Primăria Giurgiu

Aflat de patru mandate la cârma Primăriei Giurgiu, Lucian Iliescu devine unul dintre marii perdanţi ai alegerilor locale de duminică. Potrivit numărătorii paralele a partidelor, Iliescu a pierdut în faţa independentului Nicolae Barbu, susţinut de PP-DD, la un scor zdrobitor.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 09:18
SURPRIZĂ de proporţii: Lucian Iliescu pierde Primăria Giurgiu

Actualul primar PNL din Giurgiu, Lucian Iliescu, a pierdut cu aproape 30 la sută din voturi în faţa contracandidatului său independent Nicolae Barbu, care a obţinut peste 60 la sută din voturi.

„Vă mulţumesc tuturor că aţi crezut în mine şi nu în minciunile contracandidaţilor. N-am venit să spun ce n-a făcut bine Lucian Iliescu şi spun că am o mare responsabilitate fiindcă în campania electorală am văzut cât de multe probleme are acest oraş, câte probleme au oamenii în general. Nu o să vă păcălesc şi nu o să vă înşel aşteptările”, a declarat, luni, Nicolae Barbu, citat de Mediafax.

Lucian Iliescu, vicepreşedinte PNL, a fost primar al municipiului Giurgiu timp de 16 ani.  Liderul PPDD, Dan Diaconescu, anunţa că independentul Nicolae Barbu, care a câştigat alegerile la Giurgiu, a fost susţinut de PPDD, în timp ce coordonatorul campaniei electorale a PSD, Liviu Dragnea, spunea, duminică noapte, că Barbu a plecat din PSD şi se va întoarce în acest partid.

Preşedinţia Consiliului Judeţean Giurgiu a fost obţinută de senatorul liberal Vasile Mustăţea care a primit 86.848 de voturi, fiind urmat de independentul Dumitru Beianu cu 32.720 de voturi.

Potrivit BEJ, liberalii au obţinut în judeţul Giurgiu 22 de primării cu un număr total de 53.029 de voturi exprimate de alegători în favoarea lor, fiind urmaţi de cei din USL care au obţinut 12 mandate cu un număr de 30.121 de voturi şi nouă primării câştigate de PSD cu un număr de 23.911 voturi. Celelalte mandate de primari din cele 54 de localităţi din judeţ au fost obţinute de Mişcarea pentru Noul Giurgiu care a luat şase primării, independenţii au obţinut două primării, PP-DD două primării şi PC o primărie.

În ceea ce priveşte mandatele de consilieri în judeţ, PNL a obţinut 261 de mandate de consilieri cu 52.758 de voturi, USL, 135 de mandate cu 31.640 de voturi, PSD, 133 de mandate cu 23.686 de voturi, alte mandate fiind obţinute de MPNG 89, PP-DD 49, PC nouă, UNPR şase, PRM cinci, PNŢCD un mandat şi patru mandate ocupate de independenţi.