Surpriză de proporţii pentru Ivan Patzaichin. A aflat de festivitate doar cu 15 minute înainte VIDEO

Legenda canotajului românesc, Ivan Patzaichin, a devenit ''Cetăţean de Onoare al municipiului Tulcea''. Potrivit România TV, totul s-a întâmplat într-o ceremonie-surpriză, de care Patzaichin a aflat în ultimul moment.

RomaniaTV.net
16 iul. 2014, 08:19
Surpriză de proporţii pentru Ivan Patzaichin. A aflat de festivitate doar cu 15 minute înainte VIDEO

Multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin a primit titlul de „Cetăţean de Onoare al municipiului Tulcea”, acesta fiind primul titlul de acest tip primit până în prezent.

Titlul de cetăţean de onoare i-a fost acordat lui Ivan Patzaichin în timpul unei şedinţe extraordinare a Consiliului local al oraşului. Fostul canotor a primit şi cheia oraşului Tulcea. Surpriza a fost cu atat mai mare pentru sportiv cu cât a aflat de eveniment doar cu 15 minute înainte.

Mi s-a părut mai greu în timpul acestei şedinţe festive decât într-o competiţie. Faptul că nu am ştiut până în ultimul moment de această şedinţă m-a făcut să mă simt iniţial stânjenit. Vorbele rostite în şedinţă m-au făcut să mă simt mândru şi m-au ambiţionat. Este primul titlu de cetăţean de onoare pe care-l primesc din partea unui municipiu„, a declarat la finele şedinţei Ivan Patzaichin.

Citeşte şi Bucureştenii se pot plimba cu barca sau pot face surf pe Dâmboviţa

La rândul său, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a afirmat că titlul i-a fost acordat pentru promovarea valorilor tradiţionale româneşti şi a ecoturismului în Delta Dunării.

Domnul Patzaichin este un simbol al Tulcei, iar noi suntem extrem de mândri că putem avea un cetăţean de onoare ca domnia sa. Discutăm nu doar despre meritele sale sportive, cât şi despre susţinerea pentru toate demersurile de protecţie a mediului şi de promovare a Deltei Dunării„, a declarat primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Născut în localitatea Mila 23 din Delta Dunării, judeţul Tulcea, multiplul campion olimpic a înfiinţat în anul 2010 Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23 care promovează tradiţiile şi patrimoniul naturale pentru creşterea nivelului de trai al populaţiei din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Printre numeroasele acţiuni organizate la nivel naţional cu impact asupra judeţului Tulcea se remarcă Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle, Rowmania Fest, care se desfăşoară anual la Tulcea, în perioada 30 august-1 septembrie.

Până în momentul de faţă, Ivan Patzaichin a mai primit titlul de „Cetăţean de onoare” al comunelor Crişan şi Maliuc din Delta Dunării.