SURPRIZĂ. Gheorghe Ialomiţianu a fost desemnat Ministrul de Finanţe al Anului în Europa

Gheorghe Ialomiţianu a fost desemnat Ministrul de Finanţe al Anului în Europa. Premiul i-a fost acordat de revista "The Banker", publicaţie care aparţine grupului Financial Times.

RomaniaTV.net
22 dec. 2011, 17:56
SURPRIZĂ. Gheorghe Ialomiţianu a fost desemnat Ministrul de Finanţe al Anului în Europa

Potrivit editorilor revistei, Ialomiţianu s-a făcut remarcat prin rezultatele bune obţinute în implementarea reformelor.

„Acest premiu a fost acordat pentru activitatea ministrului Gheorghe Ialomiţianu care a obţinut rezultate semnificative în implementarea reformelor structurale, menţinerea sustenabilităţii fiscale şi a legislaţiei fiscale. Aceste realizări au fost importante în ceea ce priveşte creşterea încrederii în climatul investiţional din România”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Finanţe.

“Acest premiu mă onorează dar vreau să subliniez că el reflectă de fapt activitatea întregii echipe de la Ministerul Finanţelor Publice precum şi a Guvernului României”, a declarat ministrul Gheorghe Ialomiţianu.

De asemenea, editorii The Bankers subliniază faptul că România s-a reîntors, în iunie 2011, pe piaţa Eurobondurilor pentru prima dată de la începutul crizei financiare, cu o emisiune de 1,5 miliarde de Euro care a avut un preţ înăuntrul intervalului existent pentru titlurile de stat spaniole. Totodată, este punctat si faptul că în luna iulie agentia de rating Fitch a crescut ratingul suveran al României la nivelul recomandat pentru investiţii, într-un moment când unele ratinguri suverane din zona euro se îndreptau în direcţia opusă.

“Cel mai important obiectiv pe care l-am impus la Ministerul Finanţelor Publice, dar de asemenea şi la nivelul întregului guvern, a fost să ne îndeplinim angajamentele convenite cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială, ceea ce ne-a facut să recâştigăm încrederea pe pieţele financiare internă şi internaţionale,” a declarat dl. Gheorghe Ialomiţianu într-un interviu acordat revistei The Banker.