Surpriză inedită a ministrului de Externe rus. Cum a apărut Lavrov la întâlnirea cu Kerry

Ministrul de externe de la Moscova, Serghei Lavrov, a venit la întrevederea cu omologul său american, John Kerry, la volanul unui automobil de epocă "Pobeda" (Victoria), relatează TASS, citată de publika.md.

12 mai 2015, 19:06

Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov a preferat să urce la volanul unei maşini de epocă, marca Pobeda, pentru a-l întâmpina pe omologul său american, John Kerry, cu care s-a întâlnit la Soci. Lavrov a adus şi cu daruri inedite pentru oaspetele său american.

Întâlnirea de marţi dintre cele două oficialităţi a avut loc în hotelul „Rodina”, din oraşul Soci. Pe agenda întrevederii celor doi politicieni au figurat situaţiile de conflict din Ucraina, Yemen, Iran şi Siria.

Citeşte şi Secretarul de stat american John Kerry, la Soci pentru discuţii cu preşedintele Vladimir Putin

Serghei Lavrov i-a dăruit lui John Kerry un tricou cu simboluri de-ale victoriei asupra nazismului, dar şi tomate şi cartofi din regiunea Krasnodar. Kerry a făcut un gest similar anterior.

La rândul său, şeful diplomaţiei de la Washington i-a dăruit lui Lavrov o listă cu citate din presa rusă, care, în opinia sa, „nu reprezintă potenţialul real al relaţiilor ruso-americane”.