Surpriză! Nicolae Ciucă ar putea fi următorul președinte al României, crede Lucian Bode, ministrul de Interne al PNL

Lucian Bode, ministrul de Interne din partea PNL, surprinde. Oficialul de la MAI crede că Nicolae Ciucă ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024. Mai mult, Bode susține că Ciucă e un candidat cu șanse de câștig. 

04 mai 2023, 08:39
Surpriză! Nicolae Ciucă ar putea fi următorul președinte al României, crede Lucian Bode, ministrul de Interne al PNL

Miercuri seara, într-un interviu oferit pentru Televiziunea Română, Lucian Bode a declarat că Nicolae Ciucă ar putea fi un candidat pentru Palatul Cotroceni, nu șanse de succes.

„Un candidat cu șanse să câștige Președinţia României. Astăzi președintele PNL este opţiune pentru a candida la funcţia de președinte al României”, a comentat ministrul de Interne.

Ministrul de Interne este foarte optimist. El susține că PNL-ul a ajuns la 23-24% în sondaje.

„PNL își propune să guverneze bine România și în acest an și anul viitor, să obținem un scor bun la alegerile de anul viitor, astfel încât să guvernăm România și după 2024. Ne propunem ca anul viitor să avem un candidat care să dea președintele României pentru următorii 5 ani”, a declarat Bode.

 

Cine ar putea candida la alegerile prezidențiale din 2024

 

Niciun partid parlamentar nu și-a anunțat candidatul pentru Prezidențiale. În momentul de față există doar speculații. PSD ar putea miza pe un om din afara partidului, în persoana lui Mircea Geoană sau a unui alt politician, PNL ar putea merge pe mâna generalului în rezervă Nicolae Ciucă, USR ar urma să o susțină pe Laura Codruța Koveși – alt candidat din afara partidului ori s-ar putea hazarda cu Cătălin Drulă, președintele partidului, iar AUR ar urma să-și aleagă candidatul în funcție de decizia marilor formațiuni.

Diana Șoșoacă ar putea fi un candidat la prezidențiale, din partea partidului SOS, însă până acum nu a afirmat categoric participarea la scrutinul prezidențialelor, deși senatoarea susține că este politicianul român în care cetățenii au cea mai mare încredere