Surpriză: Rinoceri de Sumatra, filmaţi în Borneo, unde se credea că au dispărut VIDEO

Rinoceri de Sumatra au fost filmaţi în partea indoneziană a insulei Borneo, unde se credea că au dispărut, făcând să renască speranţele în supravieţuirea acestei specii aflate în mare pericol, a anunţat marţi WWF.

02 oct. 2013, 15:58
Surpriză: Rinoceri de Sumatra, filmaţi în Borneo, unde se credea că au dispărut VIDEO

Şaisprezece camere ascunse au filmat de trei ori, în iunie şi august, rinoceri de Sumatra în Borneo. Se pare că în imagini apar animale diferite, acest lucru rămânând să fie confirmat de studii suplimentare, a precizat organizaţia de protejare a naturii, potrivit Agerpres.

Se presupunea că specia, aflată în pericol critic de extincţie, dispăruse din partea indoneziană a insulei Borneo, însă reapariţia ei va relansa eforturile de protecţie.

„Această probă fizică este foarte importantă pentru că alcătuieşte baza dezvoltării şi punerii în aplicare a unor eforturi mai susţinute pentru conservarea rinocerilor indonezieni”, a arătat ministrul indonezian al pădurilor, Zulkifli Hasan.

Descoperirea a fost anunţată la deschiderea unei reuniuni internaţionale, găzduite de sudul Sumatrei şi având ca temă conservarea rinocerilor.

Populaţia de rinoceri de Sumatra numără mai puţin de 275 exemplare în libertate, potrivit Uniunii internaţionale pentru conservarea naturii (IUCN), majoritatea trăind pe insula Sumatra.