Surpriză uriașă la Kaufland. Prețul uleiului pentru gătit va fi redus la jumătate. Va fi bătaie la raft

Kaufland vine cu vești bune pentru clienții săi. Retailerul german a anunțat că va reduce la aproape jumătate prețul uleiului pentru gătit.

31 mart. 2023, 18:35
Surpriză uriașă la Kaufland. Prețul uleiului pentru gătit va fi redus la jumătate. Va fi bătaie la raft
Surpriză uriașă la Kaufland. Prețul uleiului pentru gătit va fi redus la jumătate

Surpriză uriașă la Kaufland. Prețul uleiului pentru gătit va fi redus la jumătate. Ultima zi a lunii martie aduce reduceri la foarte multe alimente de bază de pe rafturile magazinelor Kaufland.

Citește și Paşte 2023. Cât costă carnea de miel în 2023? Preţurile de la fermieri vs Lidl, Kaufland, Carrefour, Profi, Cora

Surpriză uriașă la Kaufland. Prețul uleiului pentru gătit va fi redus la jumătate

Reprezentanții Kaufland au anunțat că reduc la aproape jumătate prețul la uleiul de gătit, fie că este vorba despre cel de floarea soarelui, fie de rapiță. Mai mult, aceștia au subliniat că vor fi reduceri uriașe și la produsele mărcilor proprii.

Potrivit reprezentanților retailerului german, motivul care a stat la baza acestei decizii este strict legat de prețul mai mic al materiilor prime.  De exemplu, pe de 30 martie 2023, în Germania, o sticlă de un litru de de ulei de floarea soarelui de marcă proprie costa 1,99 euro în loc de 2,69 euro anterior.

„Pentru mulți dintre clienții noștri, uleiul de gătit este un aliment relevant pe care îl folosesc în fiecare zi când gătesc sau coc. Prin urmare, a fost important pentru noi să oferim o reducere permanentă de preț în special pentru acest produs”, a spus Andreas Schopper, membru al consiliului de conducere Kaufland, potrivit Playtech.

Din păcate, reprezentanți Kaufland nu au anunțat nicio modificare a prețurilor pentru magazinele sale din România însă, dacă veți arunca  un ochi pe catalogul actual, veți găsi două tipuri de ulei la reducere:

  • ulei de floarea soarelui, marcă proprie – sticla de un litru costă 10,99 lei, redus de la 12,99 (ofertă ce a fost valabilă pe 28 și 29 martie);
  • ulei de măsline extravirgin – sticla de un litru costă 37,99 lei, redus de la 47,89 de lei (ofertă valabilă între 29 martie și 4 aprilie).

Consiliul Concurenței a anunțat recent, declanșarea a trei investigații ce privesc posibile înțelegeri de stabilire a preţurilor pe pieţele producţiei de ulei de floarea soarelui, unt şi zahăr.

„Avem suspiciuni că unii producători au profitat de contextul economic actual, respectiv de creşterea inflaţiei, şi s-au înţeles să crească suplimentar preţurile de vânzare pentru unele produse, obţinând, astfel, profituri mai mari, nemeritate. Dacă, în urma investigaţiilor, vom constata acest gen de practici, le vom sancţiona drastic” a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Citește și Ce fel de produse cumpără românii de la Kaufland? Foarte puțini știu de unde provin sucurile pe care le băgăm în coșurile noastre