Surpriză uriaşă! Simona Halep a decis ce va face după retragerea din tenis: „Mă voi dedica 100% acestui proiect”

Simona Halep a încercat să își demonstreze nevinovăția în fața judecătorilor de la Lausanne, după ce a fost suspendată timp de 4 ani pentru dopaj. Toţi specialiştii susţin că se va retrage în cazul unui verdict nefavorabil.

04 mart. 2024, 22:54
Surpriză uriaşă! Simona Halep a decis ce va face după retragerea din tenis: „Mă voi dedica 100% acestui proiect”
OFICIAL: Simona Halep revine pe terenul de tenis. Când şi unde va juca fostul lider WTA primul meci după 663 de zile

Simona Halep a fost audiată în perioada 7-9 februarie de Tribunalul de Arbitraj de Arbitraj Sportiv, instanța care va decide ce se întâmplă cu suspendarea de patru ani pe care dictat-o Sport Resolutions, în urma acuzațiilor grave de dopaj. Dacă această decizie va rămâne neschimbată ar însemna că sportiva nu va avea voie să participe la competițiile oficiale organizate de WTA și ITF până în anul 2026. Jucătoarea a acordat mai multe interviuri în care a spus că dacă nu va câștiga apelul se va retrage din tenis.

Veste excelentă pentru Simona Halep în plin proces la TAS. Sancţiune anulată pentru un supliment contaminat

Simona Halep s-a antrenat în fiecare zi după ce a fost suspendată pentru dopaj, dar s-a concentrat și pe dezvoltarea afacerilor familiei. Jucătoarea așteaptă cu mare răbdare și încredere verdictul apelului de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. În cazul în care suspendarea de patru ani nu-i va fi redusă sau anulată se gândește să se retragă și să implice foarte mult în activitatea fundației care îi poartă numele.

Simona Halep pare pregătită să-și asume chiar și un final de carieră, iar în această perioadă s-a concentrat destul de mult pe afacerile familiei. În presă au apărut informații despre investițiile ei imobiliare de anul acesta, care ajung ușor la aproape trei milioane de euro. Sportiva are și „Fundația Simona Halep” și este decisă să se implice foarte mult în activitatea acesteia, în cazul în care TAS nu-i va da dreptate.

„Unul din obiectivele de bază ale fundației este acela de a lăsa o moștenire după încheierea carierei. Practic, în momentul retragerii mele din tenis, mă voi dedica 100% acestui proiect. Ca sportiv profesionist am reușit să-mi ating obiectivele propuse, să devin lider mondial și să câștig un turneu de Grand Slam, acestea venind în urma unei munci și pregătiri constante și îndelungate”, a explicat Simona Halep, în momentul în care a „deschis” porțile acestei fundații.

Citeşte şi: S-a aflat care este decizia TAS în cazul Simona Halep. Anunţ de ultimă oră făcut din America: „Altfel, ITIA s-ar face de râs!”

Sportiva a început acest proiect în anul 2018 și a numit-o în funcție de președinte pe cea mai bună prietenă a ei, Georgiana Herda. Fundația are ca obiect de activitate susținerea financiară a anumitor activități sportive și implicarea în creșterea copiilor talentați.

„Părinții au fost lângă mine mereu, m-au susținut și m-au ajutat să depășesc toate greutățile pe care le-am întâmpinat până am atins ceea ce mi-am dorit. Tot ei sunt cei care mi-au fixat reperele și valorile morale în care cred, cele care m-au determinat să înființez această fundație care va activa în 3 domenii importante: sport, sănătate și educație.

Îmi place să mă întâlnesc cu oamenii, să discut, să-mi formez idei și să le știu nevoile, să încerc să mă implic în rezolvarea lor în special pe latura sportivă sau educațională”, a fost anunțul postat pe site-ul oficial al jucătoarei de tenis care a cucerit 24 de titluri, în momentul în care această fundație și-a început activitatea.

Simona Halep a făcut anunțul: ”Va fi finalul carierei mele”

Înaintea audierilor de la TAS, Simona Halep a susținut un interviu. Aceasta a precizat că dacă suspendarea sa de patru ani va fi menținută și la Tribunalul de la Lausanne, atunci, cel mai probabil, se va retrage din tenis. ”A trecut deja mai mult de un an, fiecare zi a fost dureroasă, plină de emoții. A fost un șoc când am primit scrisoarea că proba mea de urină a fost pozitivă.

Știu că nu am făcut nimic greșit, știu că sunt curată. Am fost mereu împotriva dopajului. Patru ani înseamnă mult la vârsta mea. Dacă vor fi patru ani, nu știu cum mă voi descurca. Probabil va fi finalul carierei mele”, a spus Simona Halep, pentru Euronews.

Simona Halep are aproape un an și două luni de când nu a mai jucat vreun meci pe terenul de tenis. Mai mult, sportiva din România va mai avea de așteptat cel puțin până în februarie, atunci când va avea ocazia să își demonstreze nevinovăția în fața judecătorilor de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Despre situația Simonei au vorbit jurnaliștii din Spania, iar ibercii au semnalat timpul exagerat de așteptare al fostului lider mondial din circuitul WTA.

„Dacă lucrurile în politică merg greu, o nouă vorbă ar trebui inventată pentru a diagnostica rapiditatea cu care se desfășoară lucrurile în tenisul profesionist, în special în situații birocratice.

Simona Halep a fost suspendată în urmă cu 14 luni și abia acum știe data la care mult așteptatul proces va avea loc în sfârșit”, au scris cei de la Punto de Break.

Reamintim că Simona Halep nu a mai jucat tenis de pe data de 29 august 2022, atunci când a fost eliminată de Daria Snigur, scor 2-6, 6-0, 4-6,  în primul tur la US Open.

 

CRONOLOGIA CAZULUI DE DOPAJ AL SIMONEI HALEP
29 august 2022 – Simona Halep este eliminată surprinzător de Daria Snigur la US Open 2022.
15 septembrie 2022 – Sportiva anunță că nu va mai juca în restul sezonului, fiind în recuperare, după operația de rinoplastie. Tot în această perioadă a avut loc și divorțul de Toni Iuruc.

7 octombrie 2022 – Simona Halep a primit vestea testului pozitiv, cu Roxadustat.
21 octombrie 2022 – Jucătoarea de tenis anunță că este suspendată provizoriu.

19 mai 2023 – Halep, acuzată de ITIA de a doua încălcare a regulamentului antidoping; nereguli în pașaportul biologic al sportivei.
28-29 iunie 2023 – Simona Halep este audiată de tribunalul independent Sports Resolutions, de la Londra.

12 septembrie 2023 – ITIA anunță că Simona Halep a fost suspendată pentru patru ani.

24 octombrie 2023 – Simona Halep a depus la TAS apelul împotriva suspendării sale pentru dopaj.

12 decembrie 2023 – TAS anunță decizia: Simona Halep, audiată în perioada 7-9 februarie 2024

7-9 februarie 2024 – Simona Halep a fost audiată la TAS. Nu se cunoaște data când va fi dat verdictul în acest caz

16 februarie 2024 – Jucătoarea a decis să dea în judecată Quantum Nutrition, firma din Canada de unde a fost cumpărat suplimentul nutritiv. Miza acestui proces este de zece milioane de dolari.

Simona Halep a condus de două ori clasamentul WTA, dar din septembrie 2023 nu mai face parte din acest top