Dragoş Pîslaru, noul ministru al Muncii

Dragoş Pîslaru, consilierul de stat la Guvern, este propunerea premierului Dacian Cioloş pentru funcţia de ministru al Muncii. Propunerea a fost acceptată de preşedintele Klaus Iohannis.

18 apr. 2016, 07:24
Dragoş Pîslaru, noul ministru al Muncii

UPDATE Dragoş Pîslaru este noul ministru al Muncii. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a acestuia în funcţie, la propunerea premierului Dacian Cioloş.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 18 aprilie a.c., decretul prin care ia act de demisia din funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a doamnei Claudia-Ana Costea.

De asemenea, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru numirea domnului Dragoș-Nicolae Pîslaru în funcţia de Ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice”, se arată într-un comunicat venit de la Administraţia Prezidenţială.

 

UPDATE Propunerea lui Dragoş Pîslaru a fost trimisă de la Palatul Victoria la Cotroceni, pentru a fi aprobată de preşedintele Klaus Iohannis, informează România TV.

„Premierul Dacian Cioloș a înaintat astăzi președintelui României Klaus Iohannis propunerea de numire în funcția de ministru al Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice a domnului Dragoș Nicolae Pîslaru”, se arată într-un comunicat venit de la Guvern.


UPDATE Propunerea lui Dragoş Pîslaru a fost confirmată, pentru ECONOMICA.NET, de reprezentanţi ai Executivului.

Dragoş Pîslaru este consilier de stat pe probleme economice în Cancelaria premierului. El ocupă această poziţie din decembrie 2015. Anterior, el a fost managing partner al companiei GEA Strategy & Consulting.

Născut în 1976, Dragoş Pîslaru este licenţiat în economie internaţională al ASE Bucureşti şi deţine o diplomă de master în relaţii internaţionale de la London School of Economics and Political Science din Londra.

Ministru Munciii Ana Costea şi-a dat demisia săptămâna trecută, joi, iar premierul Dacian Cioloş i-a acceptat-o, precizând că în perioada imediat următoare va înainta o propunere preşedintelui Klaus Iohannis.

Cu o zi înainte, guvernul anunţase că a retras OUG privind salarizarea bugetarilor. Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, „cu sau fără doamna Costea”, declara atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar.

Citeşte şi: Ana Costea explică de ce şi-a dat demisia: Membrii Guvernului nu au spus marţi că OUG privind salarizarea va fi retrasă