SURSE Biroul Politic Naţional al PNL a votat în unanimitate susţinerea lui Cîţu pentru funcţia de premier

Biroul Politic Naţional al PNL, întrunit de urgenţă joi, după ce Florin Cîţu l-a demis pe ministrul Justiţiei Stelian Ion, iar liderii USR PLUS ameninţă cu ieşirea de la guvernare, a votat în unanimitate susţinerea actualului premier.

02 sept. 2021, 12:29
SURSE Biroul Politic Naţional al PNL a votat în unanimitate susţinerea lui Cîţu pentru funcţia de premier

Premierul Cîţu a transmis liberalilor din Biroul Politic Naţional că va numi un nou ministru al Justiţiei când USR PLUS va face o nouă nominalizare, doar că, în acest timp, partidul condus de Barna şi Cioloş ameninţă că se va retrage de la guvernare dacă Florin Cîţu va continua în funcţie.

Au fost 54 de voturi din 54 posibile în BPN al PNL. Liderul PNL Bihor Ilie Bolojan a afirmat în şedinţa de joi a liberalilor că îl susţine pe Florin Cîţu şi guvernarea, au mai spus sursele menţionate, pentru News.ro.

Ludovic Orban a anunţat că nu va participa la şedinţa BPN al PNL pentru că nici nu a fost informat despre această întrunire.

Ludovic Orban: „Am decis să nu particip la Biroul Politic Naţional, deoarece nu am avut posibilitatea să verific dacă este statutar”

„Fără să fiu informat, colegii ai mei au convocat BPN, ignorând preşedintele partidului. Am decis să nu particip la această şedinţă de care nu am fost informat, nu am putut verifica dacă se întrunesc condiţiile statutare. Doresc să convoc BPN, dar îmi doresc ca această convocare să permită participarea tuturor colegilor din BPN şi până la convocarea BPN să am o discuţie cu premierul Cîţu şi toţi actorii implicaţi în această criză politică”, a explicat preşedintele PNL.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele de revocare a lui Stelian Ion de la Ministerul Justiţiei şi de numire a lui Lucian Bode ca interimar, informează Administraţia Prezidenţială.

Citeşte şi: Ludovic Orban iese la atac înainte de şedinţa PNL convocată de Cîţu: „Cred că nu aveţi îndoieli legate de capacitatea mea de a asigura o majoritate parlamentară mai solidă”