SURSE Ce urmează în scandalul izbucnit în familia lui Mihai Şora după moartea filosofului. În joc ar fi o avere de un milion de euro

Filosoful Mihai Șora a încetat din viață la venerabila vârstă de 106 ani, iar vestea a fost dată chiar de soția acestuia, Luiza Palanciuc Șora, fără a oferi detalii despre felul și locul în care murit marele eseist roman.

02 mart. 2023, 10:19
SURSE Ce urmează în scandalul izbucnit în familia lui Mihai Şora după moartea filosofului. În joc ar fi o avere de un milion de euro

În urma slujbei de înmormântare a filosofului Mihai Şora, unde fiul său a luat microfonul şi a făcut mau multe afirmaţii controversate, un adevărat scandal a început între acesta şi soţia fostului simbol al mişcării Rezist.

Conform informațiilor obținute de Cancan, ceea ce părea o refulare a unui fiu îndoliat și rănit de absența tatălui din ultimii ani, se va transforma într-un război în toata regula.

“Toate bunurile și drepturile de autor aparțin Luizei. Mihai Șora i le-a lăsat. Tom nu este de acord, bineînțeles, și consideră că mijloacele prin care soția filosofului a obținut acea semnătură nu sunt cele mai ortodoxe. El are de gând să își caute dreptatea în instanță și să demonstreze că tatăl său a fost constrâns să semneze acele documente. Tom dorește colecția de cărți a tatălui său, jurnalele personale, câteva tablouri și lucruri personale ale părinților. Până acum nu a avut acces la ele, ori la apartamentul tatălui său. Nici măcar nu știe unde și-a dat acesta ultima suflare”, a declarat sursa publicaţiei citate.

Citeşte şi: Olivia Steer, în fața judecătorilor. Ce se întâmplă cu averea soției lui Andi Moisescu

În urmă cu câțiva ani, Sanda Șora, fiica cea mare a filosofului, s-ar fi îmbolnăvit extrem de grav, suferind și acum consecințele acelui episod tulburător.

Pe atunci, femeia era convinsă că zilele sale sunt numerate, motiv pentru care și-ar fi dorit să audă vocea tatălui său pentru ultima dată: “Familia a încercat să ia legătura cu Mihai Șora, dar a fost inutil. Luiza spunea doar că soțul ei nu poate suferi emoții puternice.

Au trecut aproape zece ani de atunci, iar Sanda nu a mai apucat să vorbească vreodată cu tatăl său. Se va stinge curând cu acest of, că nu va mai auzi vreodată vocea bărbatului pe care l-a iubit cel mai mult, propriul tată”, a mai dezvăluit sursa apropiată de familia Şora.

Citeşte şi: Elena Cârstea, dezvăluiri cutremurătoare despre starea sa de sănătate după ce a suferit un atac cerebral: „N-am mai putut să merg”