Deputatul Ion Mocioalcă şi fostul director al CNADNR, audiaţi la DNA în dosarul Tel Drum. Deputat: Nu cunosc pe nimeni de la Tel Drum

Deputatul PSD Ion Mocioalcă a fost audiat, de procurorii DNA, în dosarul Tel Drum, în care este anchetat preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

RomaniaTV.net
04 dec. 2017, 10:09
Deputatul Ion Mocioalcă şi fostul director al CNADNR, audiaţi la DNA în dosarul Tel Drum. Deputat: Nu cunosc pe nimeni de la Tel Drum

Update. Cristian Duică, fost director general al CNADNR, a fost audiat luni la DNA, ca martor, în dosarul Tel Drum.

La ieșire de la DNA, el a arătat că a lucrat șase luni la Tel Drum, din martie 2003. Acesta a precizat că procurorii l-au întrebat despre proiectarea unui drum județean. Întrebat de jurnaliști în ce calitate a fost chemat la DNA, el a răspuns că a fost audiat ca martor.

De asemenea, în cursul zilei a fost audiat şi deputatul Mocioalcă. „Au fost întrebări foarte puţine la care am răspuns cu maximă sinceritate. Eu n-am nicio legătură cu Tel Drum. Nu cunosc pe nimeni de la Tel Drum”, a spus parlamentarul după audiere.

În dosarul „Tel Drum”, în 13 noiembrie, procurorii DNA au anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Procurorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum. Un teren de aproape 3.000 de metri, un apartament de 80 de metri pătraţi, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

Citeşte şi: Avocata Maria Vasii: Procurorii au găsit la Tel Drum un bileţel roz cu CNP-ul lui Dragnea

Avocata Maria Vasii susține că procurorii DNA au găsit la perchezițiile efectuate la compania Tel Drum un bilețel roz pe care era notat codul numeric personal al liderului PSD, Liviu Dragnea, și cuvântul „șefu”.

Ea a mai declarat că acel bilețel ar fi fost adus la sediul companiei Tel Drum de către fostul șofer al lui Dragnea, pentru ca o persoană să îl ajute pe liderul PSD la reînnoirea unui permis de vânătoare. Persoana respectivă și Liviu Dragnea erau membri într-o asociație de vânători.