Surse din anchetă: Oasele găsite în casa lui Gheorghe Dincă sunt umane şi aparţin unui copil

Potrivit unor surse de la Institutul de Medicină Legală, oasele calcinate găsite în butoi la Gheorghe Dincă sunt umane şi ar fi aparținut unei persoane de talie mică, un copil, sau foarte probabil unei fetițe cu vârsta între 12 și 17 ani.

RomaniaTV.net
31 iul. 2019, 13:09
Surse din anchetă: Oasele găsite în casa lui Gheorghe Dincă sunt umane şi aparţin unui copil

În momentul de faţă este greu de stabilit cu certitudine persoana căreia i-ar fi aparţinut oasele, acestea urmând să fie duse la un aparat special şi făcute pulbere pentru a se putea depista urme de ADN. Apoi rezultatele vor fi cuplate cu ADN-ul Alexandrei. Cert este că sunt oase de natură umană, conform unor surse citate de România TV.

Pe de altă parte, şeful DIICOT, Felix Bănilă, s-a ferit să se pronunţe cu privire la provenienţa respectivelor oase. „Vreau să vă aduc la cunoştinţă, în mod oficial, că până la acest moment nu avem nici măcar concluziile preliminare ale testelor genetice şi antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la faţa locului şi, de aceea, tot ce a apărut în spaţiul public sunt doar ştiri pe surse neconfirmate oficial şi vă asigur că de îndată ce vom primi măcar concluzii preliminare cu privire la aceste rezultate vă vom comunica numaidecât„, a spus Bănilă, într-o conferinţă de presă.

În acelaşi timp,  procurorul-şef al DIICOT, a anunţat că Poliţia şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă efectuează căutări în apropierea casei lui Gheorghe Dincă. „Astăzi noi nu am desfăşurat nicio percheziţie şi nu am căutat în alte imobile. La momentul acesta se fac nişte căutări de către cei de la Poliţie, împreună cu cei de la ISU, în proximitatea locuinţei inculpatului – undeva în apropiere, într-un lac şi nişte canale de irigaţii din apropierea locuinţei dumnealui„, a mai spus Felix Bănilă.