Surse DNA: Mai multe firme au depus plângere pentru şantaj împotriva Antenelor lui Voiculescu

Mai multe firme au sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie că au fost şantajate de ANTENA, fiind obligate să încheie contracte de publicitate pentru a nu le fi terfelită imaginea pe posturile TV ale trustului înfiinţat şi controlat din umbră de Dan Voiculescu, scrie romanialibera.ro, citând surse judiciare.

RomaniaTV.net
29 iul. 2013, 20:13
Surse DNA: Mai multe firme au depus plângere pentru şantaj împotriva Antenelor lui Voiculescu

Numele firmelor care au depus sesizări sau autodenunţuri şi ale martorilor care au dat declaraţii împotriva lui Dan Voiculescu sunt secrete în această fază a anchetei, spun sursele „României libere”, pentru a nu se face presiu­ni împotriva lor, aşa cum s-a întâmplat deja cu administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei, primul care a făcut plângerea penală de şantaj şi s-a trezit, la rându-i, cu plângere penală de denunţare calomnioasă.

CITEŞTE ŞI: Dan Voiculescu, urmărit penal pentru complicitate la şantaj în dosarul de la Antena Group VIDEO

Există şi martori, deocamdată protejaţi, care ar fi relatat despre practicile de şantaj ale ANTENA. Numele lor nu poate fi făcut public pentru a nu se face presiuni asupra lor. Există însă un nume de martor care a povestit cu lux de amănunte cum a decurs şantajul. Este vorba de Mitică Dragomir, asociatul firmei cu care RCS&RDS a încheiat un contract de 3,5 milioane de euro, contract devenit subiectul şantajului. Pe această temă, pentru a pune presiune pe RCS&RDS, reprezentanţii ANTENA au făcut un spot publicitar „EXPLOZIV! MITĂ ÎN FOTBAL de 3.500.000 de euro VIA ORADEA – BUCUREŞTI! ANCHETA JURNALISTICĂ ÎN CURÂND”, difuzat de peste 200 de ori pe posturile TV ale trustului.

Potrivit procurorilor DNA, la dosar există mai multe interceptări între Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, precum şi alte interceptări cu Sorin Alexandrescu, directorul general al ANTENA TV GROUP, acuzat de şantaj.

„Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin.

Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat (Sorin Alexandrescu – n.n.) cât şi de către fiica sa, Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat (dintre RCS&RDS şi ANTENA în valoare de 35 de milioane de euro-subiectul şantajului – n.n.) .

De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată (cu Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS)”, comunică oficial DNA. În afară de interceptări ar exista şi documente care confirmă şantajul, precum şi declaraţii de martor.