SURSE: Gabriela Firea vrea să candideze la șefia PSD. Când ar putea fi luată o decizie în acest sens

Senatoarea PSD Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, ar vrea să candideze la funcția de președinte al Partidului Social Democrat.

08 feb. 2024, 16:39
SURSE: Gabriela Firea vrea să candideze la șefia PSD. Când ar putea fi luată o decizie în acest sens

O decizie în acest sens ar putea fi luată la Consiliul Național PSD, care ar putea avea loc luna viitoare. Gabriela Firea este singurul candidat oficial anunțat în acest moment, au dezvăluit surse guvernamentale pentru Gândul

De asemenea, premierul Marcel Ciolacu, actual președinte al PSD, nu pare deloc deranjat de candidatura Gabrielei Firea, potrivit acelorași surse.

Zilele trecute, Gabriela Firea declara într-un interviu că rămâne „candidatul la candidatura” pentru funcția de edil al Bucureștiului.

Citeste si Gabriela Firea: Sunt un candidat la candidatură. Din respect, nu strâng cu uşa pe nimeni, nu ameninţ cu demisia

În ceea ce privește motivele pentru care se întârzie anunțarea candidatului, Firea a spus, într-un interviu la B1Tv, că „probabil, se fac analize, încă”.

Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am adus eu în discuție este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt și vom avea un start incert, dacă se amână luarea unei decizii, pentru că vom avea un dezavantaj față de ceilalți competitori. În cazul în care funcția de primar general este inclusă în cadrul unei negocieri mai ample care vizează președinția, guvernarea, Senatul, Camera Deputaților etc, nu este nimic rău nici în acest lucru și eu accept, noi ceilalți colegi suntem de acord și sunt convinsă că vor înțelege și cetățenii„, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea s-a gândit să propună un moratoriu prin care candidatul la PMB să nu aspire la funcția de șef al formațiunii.

Citeste si Gabriela Firea, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei: Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă

Eu sunt dispusă să propun și să susțin orice moratoriu al candidatului devenit câștigător la Primăria Capitalei, moratoriu în interiorul partidului, prin care acel candidat câștigător își asumă să nu aibă niciun fel de pretenții politice în sensul preluării formațiunii politice”, a afirmat senatoarea PSD.