Surse: Klaus Iohannis nu-l vrea pe Crin Antonescu pe listele PNL la europarlamentare

Lovitură cumplită pentru fostul președinte al PNL, Crin Antonescu. Acesta nu va figura pe lista pentru alegerile pentru Parlamentul European. Potrivit unor surse politice, Klaus Iohannis nu-l vrea pe Crin Antonescu pe listele PNL la europarlamentare deoarece şeful statului se teme că Antonescu ar putea reveni rapid în prim-planul politic.

RomaniaTV.net
19 ian. 2019, 08:30
Surse: Klaus Iohannis nu-l vrea pe Crin Antonescu pe listele PNL la europarlamentare

Ideea este susţinută şi de jurnalistul Ion Cristoiu, care a declarat, la Antena 3, că din punctul său de vedere președintelui Klaus Iohannis îi este frică „de moarte” de revenirea în politică a lui Crin Antonescu.

EUROPARLAMENTARE: Crin Antonescu nu prinde lista scurtă a PNL. Un şef de corporaţie curtat

„Un Crin Antonescu pe primul loc (pe lista PNL la europarlamentare – n.r.) rupea PSD pentru că era votat si de PSD-isti. Dar ii punea in pericol pe cei din fruntea PNL, dar mai ales daca PNL si-ar fi pus candidat la prezidentiale pe Crin Antonescu, el castiga in primul tur”, a spus Cristoiu.

„Crin Antonescu are doua uriase atuuri. Unu: de a se adresa PSD, este singurul presedinte de dreapta care poate lua din primul tur voturi de dincolo. Doi: nu este sfarsit, exista o nostalgie, ‘Daca mai era…’. Plus, al treilea lucru, e primul politician roman care nu se cramponeaza de post, a plecat in urma unui pariu la europarlamentare, este devastator electoral. Este pericol de moarte pentru Iohannis”, a adăugat acesta.

Crin Antonescu şi-a anunţat, încă din vara anului trecut, intenția de a candida la alegerile europarlamentare. Recent, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus că fostul lider liberal nu stă bine în sondaje. În replică, Antonescu susține că nu are informații despre un sondaj PNL care nu-l avantajează și arată că el își menține candidatura.

”Nu știu, nu am cunoștință despre datele sondajelor interne, iar informații pe surse nu comentez. Vom vedea care sunt rezultatele cercetărilor sociologice și ce decizie va lua partidul”, a declarat Crin Antonescu.

 

Deşi există informaţii că Ludovic Orban nu-l vrea pe liste, Crin Antonescu își menține intenția de a candida.

”Sigur că da! Eu mi-am depus această candidatură, iar partidul va decide. Îmi mențin candidatura”, a mai spus Antonescu.