Klaus Iohannis nu-l vrea vicepremier pe Titus Corlăţean – SURSE. Premierul Dăncilă explică de ce l-a propus

Preşedintele Klaus Iohannis nu este de acord cu propunerea PSD privind postul de vicepremier, anunţă România TV. Între timp, Viorica Dăncilă a explicat de ce l-a propus pe Titus Corlăţean pentru funcţia de ministrul de Externe, mai ales că acesta a mai ocupat această funcţie în timpul alegerilor prezidenţiale din 2014, când la fel ca în mai 2019, zeci de mii de români din Diaspora au stat la cozi la secţiile de votare din străinătate, fără să reuşească să voteze. După primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, Titus Corlăţean a demisionat.

RomaniaTV.net
29 mai 2019, 07:11
Klaus Iohannis nu-l vrea vicepremier pe Titus Corlăţean – SURSE. Premierul Dăncilă explică de ce l-a propus

Ana Birchall, Roxana Mânzatu, Natalia Intotero vor fi propuse la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Titus Corlăţean este propunerea premierului Dăncilă pentru postul de vicepremier în locul Anei Birchall, conform deciziilor luate marţi în Comitetul Executiv al PSD şi anunţate de premierul Viorica Dăncilă. 

Premierul Viorica Dăncilă a declarat miercuri că încă nu a vorbit cu președintele Klaus Iohannis pentru a îl informa despre noile propuneri la ministere, afirmând că le-a cerut celor propuși să-și depună toate documentele, iar discuția va avea loc ulterior. Dăncilă a mai spus că speră ca președintele să lase deoparte campania sau jocul politic.

„Nu am vorbit încă cu dl. președinte, pentru că am chemat toți cei care au fost propuși să-și depună toate documentele. În momentul în care voi vorbi cu dl. președinte să trimit și documentele”, a declarat miercuri Viorica Dăncilă.

Miercuri, premierul a dat explicaţii cu privire la nominalizarea lui Titus Corlăţean pentru postul de vicepremier, în condiţiile în care acesta a mai ocupat această funcţie în timpul alegerilor prezidenţiale din 2014 şi a demisionat după primul tur al alegerilor, când la fel ca în mai 2019, zeci de mii de români din Diaspora au stat la cozi la secţiile de votare din străinătate, fără să reuşească să voteze.

„Numirea lui Titus Corlăţean este pentru vicepremier pe parteneriate strategice, în locul Anei Birchall. Eu consider că Titus Corlăţean are experienţă privind politica externă şi cred că experienţa domniei sale trebuie folosită. Nu are nicio legătură acest aspect, nu are în portofoliul său dreptul la o decizie legată de alegeri, de secţii de votare”, a spus Dăncilă la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că experienţa fiecărui om trebuie folosită, iar Titus Corlăţean are ”o experienţă mare în politica externă”.