Surse palestiniene: Thailanda recunoaşte statul Palestina

Ministerul de Externe palestinian a anunţat joi că Thailanda a recunoscut statul Palestina. Surse din cadrul ministerului au indicat că autorităţile palestiniene au primit miercuri o scrisoare oficială prin care Thailanda recunoaşte statul Palestina, în interiorul frontierelor existente înaintea "războiului de şase zile" din 1967.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 18:39
Surse palestiniene: Thailanda recunoaşte statul Palestina

În consecinţă, a fost angajată „o procedură oficială în vederea stabilirii de relaţii diplomatice” bilaterale, menţionează un comunicat oficial dat joi publicităţii, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului de externe palestinian Riad al-Malki, acest anunţ ridică la 131 numărul ţărilor care au recunoscut deja statul Palestina, în interiorul graniţelor din 1967.

Palestinienii continuă la ONU eforturile pentru recunoaşterea statului Palestina ca membru cu drepturi depline al organizaţiei internaţionale.

La 31 octombrie 2011, palestinienii au primit statutul de membru cu drepturi depline al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO), una din principalele agenţii ale ONU.

Atitudinea UNESCO a provocat indignare în Israel şi la Washington, care susţin că înfiinţarea unui stat palestinian poate fi doar o consecinţă a semnării unui acord de pace israeliano-palestinian. Drept urmare, SUA au suspendat finanţarea UNESCO, potrivit unei legi interne care interzice subvenţionarea unei agenţii ONU care recunoaşte statul Palestina.