Surse PNL: Se discută excluderea Marianei Câmpeanu din partid

Potrivit România TV, la Delegaţia PNL care are loc în acest moment, se discută excluderea Marianei Câmpeanu din partid.

RomaniaTV.net
25 feb. 2014, 18:40
Surse PNL: Se discută excluderea Marianei Câmpeanu din partid

Mariana Câmpeanu este ministrul Muncii în Guvernul Ponta, dar a fost acuzată că ar fi oferit ilegal pensie de invaliditate soţului ei, pe când era şefă la Casa de Pensii Ilfov.

Câmpeanu a fost dusă de urgenţă la spital, luni, din cauza unei crize cardiace. Potrivit România TV, ministrul ar fi avut probleme cu tensiunea şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Incidentul survine în contextul unui scandal în care ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, este acuzată că i-a acordat soţului cel mai grav grad de handicap şi pensie de invalid, deşi acesta este sănătos, poate umbla, merge ca un om normal.

Astfel, în 2005, soţul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi obţinut, în aproape două săptămâni, atât pensie de invaliditate pentru gradul întâi de handicap, cât şi indemnizaţie de însoţitor. El a obţinut aceste beneficii când soţia sa ocupa funcţia de director la Casa de pensii Ilfov. Mai mult, le-a obţinut fără a avea un certificat medical foarte clar şi chiar dacă avea domiciliul în Bucureşti.

„Cu acte neclare si diagnostice discutabile, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, i-a dat sotului pensie si cel mai mare grad de invaliditate”, susţin jurnaliştii de la Centrul de Investigaţii Media.

Numai din indemnizaţia pentru însoţitor, de care soţul ei beneficiază din 2005, pe lângă pensie, acesta a primit, după calculele Centrului de Investigaţii Media, peste 54.000 de lei (valoarea indemnizaţiei era în 2005 de 310 lei, iar în 2013 de 633 de lei). Cât despre valoarea pensiei, aceasta a trecut de la suma de aproape 340 de lei, aferentă pensiei de invaliditate acordate în 2005, la suma de aproximativ 930 de lei, de care beneficiază din 2009, de când a trecut la pensia acordată de drept, după ce a ajuns la vârsta de pensionare.

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat sprijinul faţă de Mariana Câmpeanu, chiar şi după ce acuzaţiile au fost făcute publice.