SURSE. Spitalele Colentina și Foișor s-ar putea deschide pentru pacienții non-COVID

Conform surselor Romania TV, Spitalele Colentina și Foișor nu vor mai fi suport COVID și se vor redeschide pentru pacienții non-COVID. Miercuri au avut loc ședințe pentru a se organiza circuite care să permite accesul pacienților.

06 mai 2021, 11:16
SURSE. Spitalele Colentina și Foișor s-ar putea deschide pentru pacienții non-COVID

SURSE. Spitalele Colentina și Foișor s-ar putea deschide pentru pacienții non-COVID. La Spitalul Clinic Colentina s-au organizat ieri un consiliu medical format din manager, directorul medical și șefii de secție. Fiecare a venit cu propuneri pentru circuite atât pentru pacienții COVID, cât și pentru pacienții non-COVID.

În cursul zilei de astăzi se va întocmi documentația necesară și se va trimite la DSP București în cursul zilei de vineri. Ulterior, se va aștepta răspunsul DSP și se va trimite o echipă de control pentru a verifica circuitele și conformitatea acestora. În ultima fază se va da o autorizație provizorie pentru a da drumul spitalului atât pentru pacienții COVID, cât și pentru cei non-COVID.

SURSE. Spitalele Colentina și Foișor s-ar putea deschide pentru pacienții non-COVID. Conform unui document furnizat de către Spitalul Foișor pentru Antena 3, săptămâna trecută au fost anulate 37 de intervenții chirurgicale. Este vorba despre pacienții care erau internați la momentul respectiv în spital și au fost trimiși acasă după tot protocolul preoperator. Mai mult decât atât, 831 de pacienți care se aflau pe listele de așteptare au intervențiile chirurgicale anulate.

Citește și: Mărturia cutremurătoare a unui supravieţuitor al incendiului din Colectiv. Silviu Ciocanelli: „Aș vrea un copil, dar cum îl voi putea mângâia cu mâinile astea?”

Dezvăluiri cutremurătoare făcute de un pacient operat la Spitalul Foișor: „Am rămas stupefiat”

Dumitru Badiță, pacient operat joi la Spitalul Foișor, unde i s-a făcut implant de os, a fost evacuat vineri din spital, după doar o zi pe care a petrecut-o la Terapie Intensivă. Pacientului i s-a întrerupt perfuzia cu calmante și, astfel, a fost nevoit să plece acasă, unde a avut dureri insuportabile.

Dumitru Badiță, pacient operat la Spitalul Foișor, unde i s-a făcut implant de os, a fost evacuat vineri din spital, după doar o zi pe care a petrecut-o la Terapie Intensivă. Pacientului i s-a întrerupt perfuzia cu calmante și, astfel, a fost nevoit să plece acasă, unde a avut dureri insuportabile.

„Am fost operat joi la ora 10:00, am stat noaptea la Terapie Intensivă, unde mi s-au administrat calmante, nu mai puteam de durere. Și urma ca a doua zi dimineață să îmi dea alt calmant, mai puternic. Nu mi l-au mai dat, că m-au trimis în salon. La ora 10:30 mi s-a pus în pat hârtia, ieșirea. Și am rămas stupefiat. „De ce mă dați afară?”/” E ordin de sus, trebuie să plecați.”

Eu am avut mușchii rupți, s-au cusut mușchii. Cusăturile astea au creat niște dureri înfiorătoare, încât noaptea am cerut eutanasierea. Am cerut moartea. Important e că trebuia a două zi să-mi facă din nou ceva să scap de durere. N-au făcut” , a povestit acesta.

Citește și: Ministrul Sănătății, despre revenirea tuturor elevilor la școală: „Doar atunci când va exista un control bun al pandemiei şi o incidenţă extrem de scăzută”