Ministrul Sănătății, despre revenirea tuturor elevilor la școală: „Doar atunci când va exista un control bun al pandemiei şi o incidenţă extrem de scăzută”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri seară la TVR1 că revenirea la şcoală a tuturor elevilor se va întâmpla doar atunci când va exista „un control bun al pandemiei” şi o incidenţă „extrem de scăzută” a cazurilor de COVID-19, lucruri care nu se vor întâmpla în următoarele două săptămâni.

06 mai 2021, 08:58
Ministrul Sănătății, despre revenirea tuturor elevilor la școală: „Doar atunci când va exista un control bun al pandemiei şi o incidenţă extrem de scăzută”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri seară la TVR1 că revenirea la școală a tuturor elevilor se va întâmpla doar atunci când va exista „un control bun al pandemiei” şi o incidenţă „extrem de scăzută” a cazurilor de COVID-19, lucruri care nu se vor întâmpla în următoarele două săptămâni.

„Cu ministrul Educaţiei am discutat despre revenirea la şcoală pentru clasele terminale şi pentru clasele din învăţământul special, iar dacă ne vom afla într-o situaţie absolut favorabilă, în care incidenţa să fie mult, mult scăzută, atunci da, va putea fi pe masa opţiunilor şi revenirea claselor. Dar ar trebui ca pandemia să fie foarte, foarte bine controlată şi incidenţa să fie extrem de redusă, ceea ce nu cred să se întâmple chiar în două săptămâni”, a transmis ministrul sănătății, Ioana Mihăilă miercuri seară la TVR1.

Declarațiile Ioanei Mihăilă vin la scurt timp după ce Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a spus marți că e posibil ca în două săptămâni să înainteze o propunere de revenire la școală a tuturor elevilor.

Școala a reînceput de miercuri, 5 mai, pentru elevi și preșcolari, mai puțin pentru cei din clasele terminale.

Florin Cîțu: Revenirea tuturor elevilor la școală, abia după vaccinarea integrală a personalului din învățământ

Premierul Florin Cîțu a declarat la finalul ședinței de Guvernul faptul că se declară rezervat cu privire la redeschiderea școlilor, în condițiile în care mii de copii nu au venit fizic la școală nici măcar o zi în acest an școlar. Însă, șeful Executivului propune ca de la 1 iunie să poată fi organizate evenimente private și evenimente publice doar cu persoanele vaccinate.

Florin Cîțu susține că se va putea discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală abia după vaccinarea integrală a personalului din învățământ. Însă, condițiile vor fi stabilite de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății.

”N-am discutat cu domnul ministru care sunt condiţiile, dar acolo sunt discuţiile între MS şi Ministerul Educaţiei. E important să avem tot personalul din sistemul de învăţământ vaccinat ca să reducem riscul de răspândire a virusului şi după aceea putem să discutăm” , a declarat premierul la sfârșitul ședinței de Guvern.