SURSE: Teodor Atanasiu va fi propus pentru funcţia de ministru al Economiei

Senatorul liberal Teodor Atanasiu, fost ministru al apărării şi fost preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), va fi propus vineri pentru funcţia de ministru al Economiei, au declarat surse din organizaţia judeţeană Alba a PNL, citat de Agerpres.

07 feb. 2014, 07:36
SURSE: Teodor Atanasiu va fi propus pentru funcţia de ministru al Economiei

În toamna anului trecut, numele lui Teodor Atanasiu, lider al PNL Alba din 1993, a fost vehiculat de presă ca un posibil înlocuitor al lui Varujan Vosganian, după ce acesta a demisionat din funcţia de ministru al Economiei. La acea vreme, Vosganian a fost înlocuit cu Andrei Gerea.

Învinuit într-un dosar privind referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, Atanasiu a fost scos în ianuarie de sub urmărire penală de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase de natură electorală partidului politic din care face parte, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Atanasiu a fost ministru al apărării în Guvernul Tăriceanu. Ulterior, el a mai ocupat funcţia de preşedinte al AVAS.

PNL va decide vineri în şedinţele Biroului Politic şi Delegaţiei Permanente remanierea mai multor miniştri liberali.

VEZI SI:

Posibila configuraţie a Guvernului Ponta remaniat. Gabriel Oprea la Interne şi un liberal la MApN