Posibila configuraţie a Guvernului Ponta remaniat. Gabriel Oprea la Interne şi un liberal la MApN

Nominalizarea noului ministru de Interne, post care ar fi vizat de vicepremierul Gabriel Oprea, deşi revine PNL ar putea determina o rocadă de ministere între partidele din USL, respectiv MAI cu MApN, la care se adaugă înlocuiri la Finanţe şi Sănătate

RomaniaTV.net
06 feb. 2014, 16:34
Posibila configuraţie a Guvernului Ponta remaniat. Gabriel Oprea la Interne şi un liberal la MApN

În PNL se discută, în acest moment, despre nominalizarea pe care partidul trebuie să o facă la Ministerul de Interne, post vacantat în urma demisiei lui Radu Stroe. Conform unor surse din USL, citate de Mediafax, portofoliul MAI ar fi însă, vizat, de actualul vicepremier Gabriel Oprea, existând discuţii potrivit cărora acesta ar putea asigura un echilibru politic în an electoral la nivelul ministerului, care are un rol important în economia alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale din acest an.

În cazul în care s-ar opta pentru această variantă, iar Oprea ar prelua MAI din partea PSD, social-democraţii ar urma să cedeze, potrivit unor discuţii în acest sens, Ministerul Apărării liberalilor.

Astfel, liberalii ar urma să îl propună pentru portofoliul Apărării fie pe Corneliu Dobritoiu, fie pe George Scutaru, conform surselor citate.

Dacă această rocadă nu se face, numele vehiculat pentru Interne este cel al preşedintelui CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Fostul liberal Bogdan Olteanu a confirmat că a fost deja contactat de lideri ai PNL pentru a-l înlocui pe Chiţoiu, însă rămâne la BNR. El a înaintat şi varianta numirii lui Eugen Nicolăescu, în prezent ministru al Sănătăţii, la Finanţe. În acest caz portofoliul Sănătăţii ar urma să fie preluat de preşedintele CNAS, Cristian Buşoi – această posibilitate fiind deja în discuţia liderilor liberali.

Potrivit unor surse politice citate de România TV, vizat de remaniere ar fi şi ministrul Economiei, Andrei Gerea.