SURSE: USR-PLUS susține varianta ca Ludovic Orban să redevină premier

Potrivit unor surse din cadrul USR - PLUS, în acest moment se ia în considerare ca USR - PLUS să susțină varianta ca Ludovic Orban să redevină premierul României. Totuși, e posibil să nu se întâmple pentru că Florin Cîțu are susținere totală din partea PNL și din partea președintelui Klaus Iohannis. Rămâne de văzut dacă acest lucru va influența decizia USR-PLUS.
Claudia Simion
14 apr. 2021, 16:36
SURSE: USR-PLUS susține varianta ca Ludovic Orban să redevină premier

Potrivit unor surse din cadrul USR – PLUS, în acest moment se ia în considerare ca USR – PLUS să susțină varianta ca Ludovic Orban să redevină premierul României. Totuși, e posibil să nu se întâmple pentru că Florin Cîțu are susținere totală din partea PNL și din partea președintelui Klaus Iohannis. Rămâne de văzut dacă acest lucru va influența decizia USR-PLUS.

Dan Barna: Florin Cîțu nu mai are susținerea USR – PLUS

Dan Barna a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR-PLUS, după ce l-a demis din funcţia de ministru al Sănătăţii pe Vlad Voiculescu.

„România este intr-un razboi cu pandemia covid. Demiterea ministrul Sănătăţii este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică foarte multe semne de întrebare asupra capacităţii premierului Florin Cîţu de a conduce o coaliţie funcţională în această perioadă foarte complexă şi delicată pentru România.

Ne-am asumat în momentul în care am constituit acest guvern de coaliţie să luăm deciziile majore împreună, prin consultare şi prin dialog şi asta s-a întâmplat până astăzi. În această dimineaţă, am fost invitat de premier la o discuţie, în care mi-a comunicat o decizie deja luată şi transmisă preşedintelui României. Nu a existat nicio consultare anterioară, nici astăzi, nici ieri, nici în ultimele zile legată de o astfel de decizie, cu atât mai mult cu cât luni în şedinţa coaliţiei agreaserăm că ne reîntoarcem la obiectivul de guvernare şi ieşim din acest joc de balet politic în care fiecare încearcă să-şi mărească impresia artistică.

Este o decizie prin care, din acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR-PLUS. Vlad Voiculescu, încă din prima zi a mandatului, a intrat într-o luptă cu sistemul de sănătate corup şi căpuşat, o luptă foarte complexă şi am văzut reacţiile foarte vehemente şi  foarte dure şi linşajul de presă care a fost direcţionat asupra lui în ultimele săptămâni.

Faptul că stăm de săptămâni întregi într-un balet politic fără să vedem un sprijin al premierului este o problemă foarte mare pe care vrem să o clarificăm în cadrul coaliţiei”, a declarat liderul USR-PLUS.

Marcel Ciolacu: „PSD nu se dă înapoi dintr-o eventuală intrare la guvernare, cu Rafila premier. O coaliție cu PNL e EXCLUSĂ!”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, în direct la RomâniaTv, că partidul pe care îl conduce este pregătit oricând să preia guvernarea și că propunerea de premier este în continuare Alexandru Rafila.

Ciolacu a mai spus că o variantă plauzibilă în această criză politică ar fi alegerile anticipate. Liderul PSD exclude varianta unei coaliții cu PNL.

„Am avut această propunere de a face coaliție cu PNL. Președintele a spus că nu dorește așa ceva. Acum e exclus ca PSD să intre la guvernare alături de PNL. E exclus așa ceva. O variantă plauzibilă e să te întorci la votul popular și să facem alegeri anticipate.

Nu e problema mea cine face parte din Guvern. Problema noastră a fost Vlad Voiculescu. Ați văzut câte s au întâmplat din cauza așa-ziselor reforme ale lui. Eu cred că toată această coaliție, acest Guvern e o improvizație, o dorință a lui Iohannis de a avea Guvernul său. Rafila era cel mai potrivit om să fie premierul româniei în această perioadă. Dl Barna, dacă dorește să plece Cîțu, îl invit să semneze moțiunea de cenzură alături de PSD.

Ar intra PSD la guvernare?

„Am mai spus că PSD nu se va da înapoi dintr-o eventuală intrare la guvernare în această criză. Chiar și după ce au lăsat pnlisțștii și usriștii în urmă. Alexandru Rafila, prim-ministrul României. Asta e varianta noastră. Nu avem ministru și ei spun că fac ședințe. pe cine interesează?”.

 

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Pescobar și-a cumpărat penthouse în valoare de 2 milioane de euro! „O să am cinema, amfiteatru și piscină!”
Fanatik.ro
Vești proaste pentru mulți români. WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste telefoane de la 1 iunie
Capital.ro
Cutremur în lumea tenisului. Anunț devastator despre Simona Halep
Playtech.ro
Petre Roman, făcut PRAF de fiica sa! Oana, dezvăluiri ŞOCANTE despre ce i-a făcut Mioarei şi ei
DailyBusiness
Se dau 20.000 de euro pentru fermieri! Condiția simplă pentru a lua banii
Adevarul
Sclavia, din nou la modă în România. „Este atât de sumbru și de macabru modul în care se întâmplă lucrurile”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Adrian Minune, momente de cumpănă în căsnicie. Ce spune despre divorț
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Cu ce se ocupă fiul lui Radu Mazăre, de fapt. Răducu are o afacere care îi umple conturile de bani
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Primele declarații ale mamei Raisei, fetița găsită decedată într-o râpă: „Verişorul de 15 ani nu a acţionat singur” Autoritățile au reținut principalul suspect în acest caz
Capital.ro
AUSTRIA decide soarta României. Vine FALIMENTUL unei mari companii
StirileBZI
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie: Câți bani vor primi peste un milion de români
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Destinul astral remarcabil al Kate Middleton: Prințesa de Wales care a cucerit lumea cu eleganță, curaj și determinare
MediaFlux
VESTE bună pentru PENSIONARI: CREȘTERI FOARTE MARI!, anunță Șeful Casei de Pensii
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'