EXCLUSIV. Marcel Ciolacu: „PSD nu se dă înapoi dintr-o eventuală intrare la guvernare, cu Rafila premier. O coaliție cu PNL e EXCLUSĂ!”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, în direct la RomâniaTv, că partidul pe care îl conduce este pregătit oricând să preia guvernarea și că propunerea de premier este în continuare Alexandru Rafila.

14 apr. 2021, 16:29
EXCLUSIV. Marcel Ciolacu: „PSD nu se dă înapoi dintr-o eventuală intrare la guvernare, cu Rafila premier. O coaliție cu PNL e EXCLUSĂ!”

Ciolacu a mai spus că o variantă plauzibilă în această criză politică ar fi alegerile anticipate. Liderul PSD exclude varianta unei coaliții cu PNL.

„L-am văzut pe Barna, vorbea de reforme. ei nu sunt responsabili. E cel mai important ministru în momentul actual, acesta al Sănătății. Vorbim prea mult de această coaliție. Pe români îi interesează ce face Guvernul României, nu Coaliția. Acum vedem consecințele faptului că nu s a respectat Constituția”, a spus Marcel Ciolacu în direct la România Tv.

Șeful social-democraților s-a arătat convins de faptul că nu se va rupe coaliția PNL – USR – PLUS.

„Nu se va rupe nicio coaliție. Noi le am dat zeci de motive să-l demită pe acest ministru. Prima moțiune simplă a fost după 50 de zile îndreptată către Vlad Voiculescu. A trebuit să moară oameni ca în sfârșit Cîțu să se hotărască să-l schimbe. Dacă PNL e remorca USR atunci să ne spună și nouă, să aprobe”.

Citește și: Premierul Cîţu nu mai are sprijinul USR-PLUS. Dan Barna: Demiterea lui Vlad Voiculescu a fost o decizie imatură politic

Ia PSD în considerare o coaliție cu PNL?

„Am avut această propunere. Președintele a spus că nu dorește așa ceva. E exclus ca PSD să intre la guvernare alături de PNL. E exclus așa ceva. O variantă plauzibilă e să te întorci la votul popular și să facem alegeri anticipate.

Nu e problema mea cine face parte din Guvern. Problema noastră a fost Vlad Voiculescu. Ați văzut câte s au întâmplat din cauza așa-ziselor reforme ale lui. Eu cred că toată această coaliție, acest Guvern e o improvizație, o dorință a lui Iohannis de a avea Guvernul său. Rafila era cel mai potrivit om să fie premierul româniei în această perioadă. Dl Barna, dacă dorește să plece Cîțu, îl invit să semneze moțiunea de cenzură alături de PSD.

Ar intra PSD la guvernare?

„Am mai spus că PSD nu se va da înapoi dintr-o eventuală intrare la guvernare în această criză. Chiar și după ce au lăsat pnlisțștii și usriștii în urmă. Alexandru Rafila, prim-ministrul României. Asta e varianta noastră. Nu avem ministru și ei spun că fac ședințe. pe cine interesează?”.

Citește și: Claudiu Năsui dă verdictul: Demiterea lui Vlad Voiculescu, o victoriei a mafiei din Sănătate! A câştigat din nou

PSD: ”Dacă nu sunt capabili să-și rezolve criza creată, singura soluție este întoarcerea la popor prin alegeri anticipate”

Partidul Social Democrat a transmis prin intermediul unui comunicat de presă faptul că soluția este ”întoarcerea la popor prin alegeri anticipate”, dacă coaliția de guvernare nu reușeste să rezolve criza politică, după demiterea ministrului Sănătății.

”PSD nu va susține din Parlament niciun guvern minoritar PNL. PSD nu va susține niciun guvern condus de PNL sau de USR-Plus. PSD exclude categoric orice scenariu de acest fel. Iohannis și cele trei partide care au pierdut alegerile anul trecut sunt responsabile de criza pe care au creat-o. Dacă Iohannis nu e în stare să își facă treaba de mediator, singura soluție este să ne întoarcem la popor prin ALEGERI ANTICIPATE, pentru că actualul Parlament nu mai răspunde voinței populare, iar românii s-au lămurit cât de nocivi sunt PNL și USR+ pentru întreaga societate” , a transmis PSD printr-un comunicat.