Suspans în cazul morţii lui Whitney Houston. Cauza morţii se va şti abia peste câteva săptămâni

Se ştie, deocamdată, că Whitney Houston a murit înecată în cadă, că nu există suspiciuni de omor, că nu sunt urme de violenţă, dar încă nu se cunoşte cauza exactă a morţii ei. Legiştii ne mai ţin în suspans câteva săptămâni, până ies şi rezultatele testelor toxicologice, care ar urma să stabilească adevărata cauză a morţii vedetei.

13 feb. 2012, 11:58
Suspans în cazul morţii lui Whitney Houston. Cauza morţii se va şti abia peste câteva săptămâni

Medicii legişti americani au făcut, duminică, autopsia artistei şi au confirmat informaţia potrivit căreia Whitney a fost descoperită fără viaţă în cada din camera ei de hotel, din Beverly Hills.

Ed Winter, directorul adjunct al Institutului de Medicină Legală din Los Angeles, a dezvăluit puţine informaţii într-o conferinţă de presă organizată duminică, precizând faptul că medicii nu au descoperit urme vizibile care să ateste producerea unor traume sau a unei crime.

De asemenea, el a refuzat să comenteze o serie de speculaţii apărute în presă, potrivit cărora Whitney Houston s-ar fi înecat în cada din camera ei de hotel după ce ar fi consumat droguri şi alcool.

„Nu voi face niciun comentariu despre medicamentele sau reţetele prescrise, pe care le-am obţinut. Voi spune doar că a fost descoperită într-adevăr în cadă. Cred că cineva a scos-o din cadă şi apoi paramedicii au aplicat procedura de resuscitare cardiopulmonară”, a precizat Ed Winter presei americane.

Directorul adjunct al Institutului de Medicină Legală din Los Angeles a mai spus că testele toxicologice, care vor avea nevoie de şase sau chiar opt săptămâni pentru a fi finalizate, vor fi necesare pentru a determina factorul – dacă a existat vreunul, precum medicamente sau alcool – implicat în decesul cântăreţei.

Legistul a ţinut să precizeze că acest caz va beneficia de un statut special în ceea ce priveşte securitatea informaţiilor, aşa cum s-a procedat în trecut în cazul deceselor altor vedete, pentru a împiedica divulgarea de informaţii către presă.

Moartă înecată sau înainte de a se îneca?

Cu toate acestea, presa nu mai conteneşte cu speculaţiile. De pildă, site-ul monden specializat în viaţa vedetelor, TMZ, scrie că medicii au descoperit, într-adevăr, apă în plămânii lui Whitney, dar nu pot preciza deocamdată dacă vedeta a adormit mai întâi în cadă şi apoi a murit înecându-se sau ar fi putut muri înainte şi a alunecat apoi în cadă, înghiţind apă. Tocmai acest lucru trebuie să elucideze în următoarele săptămâni medicii legişti americani, pe lângă testul toxicologic.

Tot TMZ dă publicităţii şi câteva declaraţii ale membrilor familiei vedetei. Ei susţin că Whitney nu ar fi murit înecată, ci din cauza unui coctail de medicamente – Xanax, pe care ea îl lua ca somnifer şi care este mai întâi de toate un antidepresiv, împreună cu alte medicamente prescrise de medic – toate acestea amestecate cu alcool, după cum susţin cei din familia cântăreţei, care au aflat la rândul lor de la autorităţile care investighează moartea vedetei, dar care nu au făcut încă publice aceste informaţii, din cauza datelor insuficiente.

Tot din familie s-a aflat că mătuşa lui Whitney, Mary Jones, a fost cea care a descoperit-o, fără cunoştinţă, în cadă. Mătuşa fusese în camera lui Whitney înainte ca ea să intre în baie, îi întinsese rochia de seară pe pat şi plecase apoi din cameră, lipsind vreo 30 de minute. Când a văzut că Whitney nu ieşise nici atunci din baie, a intrat peste ea şi a găsit-o în cadă, fără cunoştinţă. A scos-o de-acolo şi a încercat să o resusciteze până la sosirea medicilor, dar fără niciun rezultat.

Şi tot din familie s-a mai aflat că mama lui Whitney vrea s-o aducă mâine (marţi, n.r.) în Atlanta, ca s-o înmormânteze acolo.