Suspect de coronavirus, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Bărbatul a fost izolat

Un bărbat suspect de coronavirus a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi şi izolat pe secţia de boli infecto-contagioase, după ce s-a întors din Italia în urmă cu o săptămână. Starea pacientului este bună şi stabilă, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Au fost recoltate probe de la pacient şi trimise la Institutul Naţional Matei Balş.

RomaniaTV.net
29 feb. 2020, 15:06
Suspect de coronavirus, internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi. Bărbatul a fost izolat

Autorităţile sanitare din judeţul Călăraşi au primit sâmbătă dimineaţă informaţii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă în legătură cu un pacient din mediul rural care a prezentat febră cu o seară înainte. Bărbatul s-a întors din Italia pe 23 februarie, când localitatea şi regiunea în care a călătorit nu făceau parte din cele în care autorităţile italiene au instituit măsuri speciale, conform Adevărul.

Citeşte şi: Declaraţii BOMBĂ făcute de fiul Sorinei Pintea. Îl acuză pe senatorul PSD Liviu Pop că ar fi implicat în dosarul de mită VIDEO

„Pentru a preveni orice îndoială cu privire la starea sa de sănătate, acesta a fost transportat şi izolat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, secţia de boli infecto – contagioase, conform procedurilor, prin apelarea la serviciul 112, cu ajutorul unui mijloc de transport adecvat, aparţinând I.S.U. Călăraşi, în condiţii de securitate. Starea pacientului este bună, stabilă conform evaluării făcute de medicul de specialitate, în spital. A fost recoltat exsudat nazofaringian în această zi şi probele au fost trimise la Institutul Naţional Matei Balş.

În data de 29 februarie, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Călăraşi monitorizează 40 de persoane, din judeţ, aflate în autoizolare la domiciliu. Starea de sănătate a persoanelor autoizolate este bună, acestea nu prezintă simptome şi se află în legătură permanentă cu DSP Călăraşi. În acest moment, în judeţ, nu avem persoane în carantină. Facem apel la calm, la înţelegerea raţională a contextului epidemiologic şi la gestionarea corectă a emoţiilor”, au transmis reprezentanţii DSP Călăraşi.

Citeşte şi: O fetiţă de patru ani suspectă de coronavirus a fost internată la Bacău