Pacient confirmat cu coronavirus, venit din Madrid, luat cu izoleta de pe aeroportul Otopeni. 60 de pasageri băgaţi în carantină

Un pacient confirmat cu coronavirus a fost ridicat marţi cu izoleta chiar de pe aeroportul Henri Coandă, unde ajunsese cu o cursă de la Madrid. În avion s-au aflat 60 de pasageri, care acum vor intra în carantină.

RomaniaTV.net
17 mart. 2020, 13:36
Pacient confirmat cu coronavirus, venit din Madrid, luat cu izoleta de pe aeroportul Otopeni. 60 de pasageri băgaţi în carantină

Un bărbat diagnosticat cu coronavirus în Spania a venit cu o aeronavă pe aeroportul din Otopeni. El a prezentat simptome pe parcursul zborului. Bărbatul, în vârstă de 44 de ani, a fost preluat de personalul DSP prezent la aeroport și transportat cu izoletă la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

„Astăzi, pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronavă cu pasageri la bordul căreia se afla un cetățean român, îmbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritățile spaniole care confirmă infectarea cu noul coronavirus (COVID-19)”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Citeşte şi: Cel mai grav scenariu de coronavirus în România. Când va fi vârful epidemiei

S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronavă, în număr de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgentă a anchetei epidemiologice.

Pasagerii au obligația de a se autoizola 14 zile.

Până acum în România au fost anunţate 222 de cazuri de coronavirus. 54 de noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore.