Ipoteze ŞOCANTE în cazul EXECUŢIEI din Capitală. Iubita victimei participă la reconstituire

Poliţiştii şi procurorii care investighează atacul armat produs, luni seară, în cartierul Vitan din Bucureşti au stabilit că agresorii au tras peste 10 gloanţe asupra bărbatului care a fost găsit împuşcat în cap şi în piept, mai întâi în rafale, iar apoi foc cu foc. La sediul Poliţiei au fost aduse marţi la audieri mai multe persoane. Anchetatorii au în acest moment două ipoteze: fie bărbatul avea datorii la cămătari, fie acesta a fost confundat de cei care l-au executat.

RomaniaTV.net
27 nov. 2012, 09:03
Ipoteze ŞOCANTE în cazul EXECUŢIEI din Capitală. Iubita victimei participă la reconstituire

UPDATE: Puţin după ora 14.00, anchetatorii au sosit la locul unde a avut loc atacul, împreună cu iubita bărbatului împuşcat. Aceştia au urcat împreună în apartamentul victimei, de unde poliţiştii vor aduna, probabil, şi alte probe. Femeia a refuzat să stea de vorbă cu presa, acoperindu-şi faţa la vederea camerelor de luat vederi.

UPDATE: Bărbatul care a fost împuşcat, luni seară, în Capitală ar fi avut mai multe datorii la cămătari, iar aceştia l-au executat. Cel puţin aceasta este una dintre ipotezele pe baza cărora se desfăşoară ancheta în cazul atacului armat din Sectorul 3 al Bucureştiului. O altă variantă este aceea că tânărul ar fi putut să fie confundat din cauza maşinii în care s-a urcat. Vecinii care au fost audiaţi în calitate de martori spun că au văzut două persoane suspecte înaintea atacului, una mică de înălţime şi o a doua care se afla într-o maşină.

Poliţiştii şi procurorii care investighează atacul armat au stabilit că agresorii au tras peste 10 gloanţe asupra victimei, mai întâi în rafale, iar apoi foc cu foc, susţin surse judiciare, citate de Mediafax.

Conform surselor citate, incidentul a fost văzut de mai multe persoane, însă cea mai completă declaraţie aparţine persoanei care a sunat prima la numărul de urgenţă 112 şi care a anunţat autorităţile că un om a fost împuşcat, precizând locul în care s-a produs incidentul.

Martorii au afirmat că, în momentul atacului, victima se afla în maşină.

Potrivit martorilor, la un moment dat, lângă maşina bărbatului a oprit un autoturism de lux de culoare gri, care avea numere de Bulgaria. Din maşină au coborât doi bărbaţi îmbrăcaţi în negru, care au început să tragă.

Agresorii ar fi tras mai întâi o rafală, după care asupra victimei s-a tras foc cu foc, de câteva ori. Cele două persoane înarmate s-au urcat apoi în autoturism şi au fugit, au precizat sursele citate.

La faţa locului anchetatorii au găsit două arme, un pistol mitralieră de tip AKM cu pat rabatabil, de calibru 7,62 milimetri şi un pistol Makarov, de calibru 9 milimetri.

Bărbatul rănit, în vârstă de 25 de ani, a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca, având patru răni la nivelul bustului şi una la cap.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Opriţa, a declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul era conştient atunci când a fost găsit, având răni la cap, dar şi răni grave la torace şi membre.

Anchetatorii presupun că, în momentul în care atacatorii au îndreptat armele către victimă, aceasta s-a ghemuit în spatele portierei, iar puterea gloanţelor a fost atenuată de tabla maşinii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor.

La această oră, la sediul Poliţiei Capitalei sunt audiate mai multe persoane apropiate victimei.

Surse din Poliţie au declarat pentru MEDIAFAX că strada din Sectorul 3 unde a fost găsit bărbatul împuşcat se află într-o zonă-problemă pentru oamenii legii, care au avut acolo, de-a lungul timpului, numeroase intervenţii pentru aplanarea unor conflicte.

Potrivit aceloraşi surse, în zona respectivă din cartierul Vitan locuiesc multe persoane violente.

Anchetatorii au strâns mai multe probe de la locul atacului armat şi au chemat la audieri mai multe persoane. Procurorii nu au dat prea multe detalii despre acest caz, însă se pare că au mai multe indicii despre atacatori. Unul dintre acestea este faptul că o cameră de supraveghere a filmat incidentul, pe înregistrare putându-se observa o maşină de culoare neagră din care s-a tras asupra bărbatului, iar apoi a demarat în trombă.

În Capitală au fost organizate mai multe filtre pentru identificarea suspecţilor, iar o echipă de anchetatori se află la spital, aşteptând ca victima atacului armat să se afle într-o stare care să-i permită să povestească ce s-a întâmplat.

Criminaliştii s-au întors, marţi, la locul atacului, în încercarea de a găsi şi alte probe care ar fi putut să le scape luni seară. Vecinii for fi audiaţi şi ei de anchetatori, în calitate de martori.

Un bărbat împuşcat în cap şi în piept a fost găsit de poliţişti, luni seară, într-o maşină în sectorul 3 din Capitală.